U = Zoek het maar uit!

Het is weer tijd om vals te spelen, sorry. Een boek vinden met een letter U als beginletter is niet te doen in mijn boekenkast. Maar ik heb natuurlijk wel boeken met in de titel een woord dat start met de letter U en zo kwam ik bij het volgende boek uit: Zoek het maar uit van Chantal van Gastel. Soms moet je het jezelf wat makkelijker maken toch?

Mijn eerste boek van Chantal van Gastel was Zwaar verliefd! en ik vond dat boek meteen ontzettend leuk. De andere delen volgden dus al snel. Daarna heb ik dit boek, Zoek het maar uit, gelezen en ik vind de schrijfstijl van Chantal echt heel fijn. Waar haar eerste boeken echte feelgoodboeken waren, neigt dit boek toch meer naar een roman en ook dat doet ze heel erg goed.

Zoek het maar uit gaat over Ella die een gewapende overval meemaakt en daardoor na gaat denken over haar leven. Is het nou eigenlijk wel zo perfect als dat ze dacht? Is het werk in de boekenwinkel nog wel het werk dat ze wil doen? Waarom dacht ze aan haar oude buurjongen Dex op het moment dat ze dacht dat haar laatste minuten in waren gegaan en niet aan haar vriendje Owen? Ella is in de war en besluit een tijdje bij haar broer Boris te gaan wonen. Helaas deelt Boris zijn appartement met Dex.

Ella gaat ook veel naar haar oma toe om met haar te praten. Oma vertelt dan steeds meer over haar geheime jeugdliefde en Ella (maar ook de lezer) hangt aan haar lippen. Het verhaal van oma maakt veel indruk op Ella, maar ze blijft het lastig vinden om keuzes te maken. Wat gaat ze doen?

Dit boek brengt een lach en een traan en het kan best even wennen zijn voor de lezer die gewend is aan de chicklits van Chantal van Gastel. Dit is wel even een ander boek, maar wat een prachtig verhaal. Het eind is zo ontzettend mooi en ik baalde enorm dat het boek uit was. Dat is ook de reden dat dit boek in mijn Favorieten ABC een plekje krijgt (ook al speel ik een klein beetje vals vandaag).

Heb jij dit boek gelezen? Wat vond je ervan? Heb jij wel een ontzettend goed boek gelezen waarvan de titel begin met de letter U? Laat een berichtje achter bij de reacties 🙂 <3.

Eén reactie

  1. Dit boek staat ook in mijn boekenkast maar ik kan me hem niet meer echt herinneren. Het is al enige tijd geleden dat ik hem gelezen heb. Ik denk dat ik hem binnenkort nog eens ga lezen, want inderdaad…. de boeken van Chantal van Gastel zijm erg leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
De beller op lijn vier - J.D. Barker - Boekerij
Op mijn lijst:
Nooit iets missen?

Abonneer je nu op mijn website en krijg één keer per week een mailtje, zodat je nooit iets hoeft te missen.

Favoriete berichten
Op zoek naar een boek?
EreadersEreaders