Zin in Feelgood-event

Een paar weken terug werd bekend gemaakt dat het Zin in Feelgood-event van Luitingh-Sijthoff plaats zou vinden op 3 juni. Er waren driehonderd plekken te vergeven en de eerste 150 deelnemers zouden een goodiebag thuisgestuurd krijgen.

Ik ben nog niet eerder aanwezig geweest bij een event, dus het leek me heel erg leuk om hier bij te zijn en ik schreef me in. Een week later kreeg ik mail van Vivian (Luitingh-Sijthoff) met de vraag of ik het leuk zou vinden om bij het event aanwezig te zijn. Ze hadden vijf kaarten apart gehouden voor Bookstagrammers en ze dachten aan mij! Wat een eer en hoe ontzettend leuk. Natuurlijk zei ik ja!

Het Zin in Feelgood-event programma

Zin in feelgood-event banner

Het programma van de avond zag er als volgt uit:

  • THIS or THAT met Marjoleine Tel en Karin Quint
  • Giving Birth to a BABY and a BOOK met Lisette Jonkman en Marloes Berghege
  • Schrijftips van Anna Thomas (Marja West) & de Zin in Feegood schrijfwedstrijd aankondiging
  • Waarzegster Tamara Haagmans
  •  Introductie Chantal Claassen
  • Een quiz, met fijne prijzen

 

De avond werd gepresenteerd door Cindy Pieterse.

De goodiebag

Zin in feelgood-event

Een week voor het event kwam mijn goodiebag met de post. Het was eerder een goodiebox en hij was erg goed gevuld. 

Zin in feelgood-event goodiebag

Er zaten twee boeken in: De P.S. I love you Club van Cecelia Ahern. Dit boek staat al in mijn kast en ik vind het een prachtig verhaal. Mijn recensie van dit boek vind je hier.

Het tweede boek heb ik nog niet gelezen, maar het lijkt me een heerlijke feelgood voor de zomer: Flessenpost van Chantal Claassen. Deze staat meteen hoog op mijn TBR-lijst.

Dat was nog niet alles, want er zat nog meer in de goodiebox.

Het tijdschrift Vrouw; deze lees ik vaak bij mijn ouders als ze de Telegraaf in huis hebben. Ik vind het blad altijd erg leuk om te lezen.

Twee kleine stroopwafeltjes van Daelmans. Ze hebben het event niet gehaald helaas =). 

Bolero Limonade, twee zakjes. Een soort siroop, maar 100% suikervrij en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en geen conserveermiddelen. Erg lekker voor een zomerse avond.

Een gesigneerde boekenlegger van Tamara Haagmans. Ik vind de boeken van Tamara heel erg leuk, dus ik ga haar boekenlegger zeker gebruiken.  

Het Zin in Feelgood-event

3 juni om 18:45 zat ik helemaal klaar om in te loggen via Zoom. Ik vond het spannend, maar ik had er ook heel veel zin in. Niet alleen vanwege het event, maar ook om andere liefhebbers van dit genre te zien en ontmoeten. 

Het event begon iets later, maar dat mocht de pret niet drukken. Cindy Pieterse heette ons welkom en al snel gingen we naar het eerste onderdeel: Giving birth to a baby and a book.

Lisette Jonkman (Onbreekbaar-serie) en Marloes Berghege (Eén Depresso, alsjeblieft) gingen met elkaar in gesprek door middel van stellingen. Marloes is net bevallen van een dochter Puck en Lisette Jonkman zal binnenkort haar eerste kindje krijgen. Eén van de stellingen was bijvoorbeeld of ze liever bevallen van een boek of een baby. Een andere stelling was of het moeilijker is om een titel voor een boek of een baby te verzinnen. Ondanks dat ik niets met baby’s heb, vond ik het een leuk gesprek.

Daarna kwam er een This or That met Marjoleine Tel (Een onverwachte zomer) en Karin Quint (Landgoed Roseville). Zij hadden een bordje vast met ja of nee erop en kregen van Cindy twee keuzes. Zo ontstond er een leuk gesprek over verschillende onderwerpen, zoals hoe belangrijk de setting van een boek is. Interessant om schrijvers daarover te horen praten.

 

Zin in feelgood-event

Het grappigste gedeelte van het Zin in Feelgood-event was de waarzegster. Tamara Haagmans deed dit hilarische stuk en ze kondigde aan dat er een leuke schrijfwedstrijd aan zit te komen. Ook maakte ze promotie voor haar boek Met een beetje geluk. Hij staat al op mijn TBR-lijstje. 

Marja West gaf een paar schrijftips. Ik heb haar boek Onder de Spaanse zon net gelezen en ik vond dat een heerlijk boek. De tips die ze gaf waren voor mij al bekend, maar wel erg handig om het weer eens te horen.

Voordat de quiz begon, vertelde Chantal Claassen iets over haar debuut Flessenpost. Zo vertelde ze ook dat het tweede deel, Brievenpost, in maart 2022 uit zal komen. Ik ga eerst deel één maar eens lezen. 

Het event eindigde met een leuke (en moeilijke) quiz, waarbij je een boekenpakket kon winnen. Helaas was ik niet zo goed, maar een spelletje op zijn tijd is nooit verkeerd.

Na iets meer dan een uur was het Zin in Feelgood-event helaas ten einde. Veel te snel naar mijn idee =). Fijn om zoveel boekenwormen bij elkaar te zien, schrijvers te horen praten en nog meer boekeninspiratie te krijgen. Ik heb er erg van genoten. Bedankt Luitingh-Sijthoff!

Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken