Het is zo ver. We zijn aangekomen bij de letter Z en daarom zal dit voorlopig mijn laatste post zijn in mijn Favorieten ABC. Wat gek! Laten we het wel eerst netjes afmaken en kijken wat mijn favoriete boek is met de letter Z.

Dit boek heb ik al sinds dag 1 van mijn Favorieten ABC in mijn hoofd, namelijk het boek Zomernacht van Kristin Hannah. Ik hoop dat je het al gelezen hebt, want het is een prachtig verhaal.

Zomernacht heb ik een paar jaar geleden op vakantie gelezen en was mijn eerst kennismaking met Kristin Hannah en sindsdien ben ik enorm fan van deze auteur. Ik lag aan het zwembad in Kroatië en had al heel wat boeken gelezen. Ik wist niet meer wat ik moest gaan lezen en ik zag dit boek bij Kobo Plus staan en gaf het boek een kans. Ik heb het op één dag uitgelezen en wat heb ik zitten huilen. Zo mooi!

Lexi woont bij haar tante in een woonwagenkamp en Mia heeft eigenlijk de perfecte thuissituatie en ook nog eens een hele knappe tweelingbroer: Zach. Mia en Lexi leren elkaar op de middelbare school kennen en zijn meteen beste vriendinnen. Ook tussen Lexi en Zach klikt het enorm en al snel zijn ze verliefd. De band tussen Lexi, Zach en Mia lijkt onbreekbaar.

Dan gebeurt er een vreselijk auto-ongeluk en Lexi neemt alle schuld op zich. Ze belandt in de gevangenis en blijkt zwanger te zijn. Zodra haar dochter geboren is, moet ze het meteen afstaan. Jaren later komt Lexi vrij en gaat op zoek naar haar dochter. En hoe zit het met Mia en Zach?

Ik heb in mijn leven echt al behoorlijk wat boeken gelezen, maar dit boek heeft heel veel indruk gemaakt. Waarschijnlijk komt dit ook omdat ik dit boek uitkoos en er helemaal niets van verwachtte, maar ik kon gewoon niet stoppen met lezen. Het is zo’n emotioneel verhaal, met zoveel gevoel geschreven en zo ontzettend hartverscheurend. Fantastisch!

Het is het laatste boek van deze reeks favorieten, maar zeker niet het minste boek. Ik raad het aan, maar wees bewust van eventuele tranen. Altijd op eigen risico natuurlijk!