Sommige schrijvers en boeken mogen niet vergeten worden in een favorietenlijstje. Het heeft even moeten duren (23 weken op precies te zijn), maar hierbij een boek van één van mijn favoriete schrijvers van de afgelopen jaren: M.J. Arlidge. Ik had al zijn boeken in mijn lijst kunnen zetten, maar dat is dan weer net teveel van het goede, dus ik heb gekozen voor het boek Wie niet weg is.

Het gaat mij niet zo zeer om dit boek, maar meer om de hele Helen Grace-serie. Een aantal jaar geleden kwam er een leerling naar mij toe om te vragen of ze een bepaald boek mocht lezen en liet mij het boek Iene miene mutte zien. De kaft vond ik meteen fantastisch evenals de titel van het boek. Ze vertelde mij waar het boek over ging en vrij snel kwam ik het boek tegen in de boekenwinkel en nam ik het mee naar huis. Ik ben begonnen en kon niet meer stoppen met lezen.

Sindsdien ben ik groot fan en heb ik alle boeken in mijn kast staan. Het laatste deel is net uitgekomen, Nog lange niet, en ligt op mij te wachten om gelezen te worden.

De serie gaat over Helen Grace en zij is rechercheur in Southampton. De lastigste, en meest gruwelijke, zaken lost zij op met haar team. Dit doet ze niet altijd binnen de kaders die haar gegeven worden en daardoor komt ze vaak in de problemen. In Wie niet weg is zit ze zelf in de gevangenis, omdat ze verdacht wordt van moord. Ook in de gevangenis moet ze vechten voor haar leven en gebeuren er vreemde dingen. Helen Grace is een politievrouw in hart en nieren, dus ook in de gevangenis gaat ze op onderzoek uit.

Wat ik heel fijn vind aan de boeken van Arlidge is dat er vanuit verschillende perspectieven wordt geschreven. Je leest hoofdstukken vanuit Helen Grace, maar ook vanuit de slachtoffers, de dader(s) en collega’s. Dit maakt het verhaal heel duidelijk en het leest heerlijk weg. Ik ben wel fan van korte hoofdstukken en veel afwisseling. Daarnaast zijn de boeken ontzettend spannend en weet je pas aan het einde van het boek wie de dader is. De boeken zitten enorm goed in de gaten en ze vervelen mij geen seconde.

Heb jij de boeken van Arlidge gelezen? Wat vond je ervan? Laat een berichtje achter <3.