V = Voor Jou

Soms heb je letters waar geen boek aan te koppelen is en soms heb je een letter waar teveel boeken aan gekoppeld kunnen worden. Zo ook vandaag, want de letter V is aan de beurt. Ik had een paar favorietjes met de letter V, maar Voor jou van Jojo Moyes mag toch echt niet ontbreken in mijn lijst.

Zoals je misschien al weet, ben ik groot fan van de boeken van Jojo Moyes en heb ik er ook genoeg in mijn kast staan. Ik vind haar boeken prachtig, vol emotie en vaak toch ook nog met een beetje humor erin. Voor jou was mijn eerste boek van haar en ook één van haar mooiste boeken. Ondertussen is het een serie van drie boeken geworden.

Het leventje van Louisa is niet heel spannend: ze woont nog bij haar ouders en heeft al een hele poos en relatie met Patrick. Het is allemaal heel veilig, maar eigenlijk vindt ze er weinig aan. Als ze haar baantje kwijtraakt moet ze op zoek naar iets anders en al snel wordt ze aangenomen als verzorger van een man genaamd Will.

Will had alles wat zijn hartje begeerde, maar komt door een ongeluk in een rolstoel te zitten en kan bijna niets meer. Het enige waar hij heel goed in is, is enorm bot en onaardig zijn. Louisa en Will botsen dan ook enorm en Louisa kan niets goed doen. Toch blijft ze proberen om iets van haar werk te maken, vooral als ze er achter komt dat Will euthanasie wil plegen. Ze wil er alles aan doen om hem te laten zien dat het leven wel zin heeft en ze trekt hiervoor alles uit de kast. Maar is het genoeg?

Tijdens het lezen van dit boek heb ik behoorlijk wat traantjes gelaten, want het is zo’n ontroerend verhaal. Als lezer ben je al snel dol op Louisa en leef je enorm met haar mee. Will daarentegen is in het begin gewoon een verschrikkelijke man. Gelukkig verandert dat gevoel ook wel.

Jojo Moyes heeft met dit boek echt goud in handen. Het is niet voor niets ook verfilmd (Me before You). Dit boek hoort zeker tussen mijn favorieten te staan.

Heb jij dit boek van Jojo Moyes gelezen? Wat vond je ervan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken