Verwachte boeken

We naderen de laatste drie maanden van het jaar 2020 en er komen nog zoveel mooie boeken uit en die wil ik graag met je delen. Kijk en lees je mee?

SEPTEMBER

Het regent zonnestralen ~ Fien Vermeulen

“Dit is niet het zoveelste boek van een kanker-overlever. Dit is het verhaal van Fien, die zo dicht bij de dood kwam dat het leven daarna knap ingewikkeld werd. Ze ontdekte dat je een levensbedreigende ziekte nooit alleen krijgt en dat hij nooit echt overgaat – ook niet als je weer gezond bent verklaard.
Met humor en diepgang en volledig schaamteloos beschrijft Fien in dit boek haar leven als jonge vrouw. Liefde, carrière, vriendschap, seks en jezelf ontdekken horen daarbij. Net als – in haar geval dan – een kale kop, poepen in een teiltje en ineens BN’er zijn. Het is een verhaal over knokken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Niet omdat je een held bent, maar gewoon omdat je leven het waard is.”

Eerst verschijnt er deze maand nog een boek waar ik nieuwsgierig naar ben: Het regent zonnestralen van Fien Vermeulen. Ten eerste vind ik haar een prachtig mens en ten tweede ben ik erg benieuwd naar haar verhaal. Dit boek komt 24 september uit en de uitgeverij is Growingstories.

OKTOBER

Ik hou je vast ~ Marina Folkers

“Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent. Marina Folkers’ ‘Ik hou je vast’ is een prachtig verhaal dat je niet onberoerd zal laten.”

Dit boek heb ik al een paar keer voorbij zien komen op Bookstagram en ook volg ik deze auteur. Het verhaal klinkt goed en ik heb zin om het te gaan lezen. Ik hou je vast van Marina Folkers komt op 6 oktober uit en wordt uitgegeven door UItgeverij Zomer & Keuning.

Verliefd ~ Anna Todd

“Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Zij is de lijm die de familie bij elkaar houdt wanneer haar vader wordt uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakt met de politie. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die gebukt gaat onder de nasleep van twee missies in Afghanistan. Hij is emotioneel beschadigd en houdt zijn gevoelens voor zich. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit -nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.”

Na de After-serie ben ik dol op de boeken van Anna Todd en ik kan dan ook niet wachten op haar nieuwe serie: Tussen de sterren. Dit eerste deel komt uit op 6 oktober en wordt uitgegeven door Boekerij.

Het dorpje Happiness ~ Holly Martin

“Willow, de hoofdpersoon in ‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.”

Alleen de naam van dit boek is toch al helemaal leuk?  Daarnaast ziet de omslag er ook erg fijn uit en moet dit boek een heerlijk feelgoodboek zijn. Het dorpje Happiness is geschreven door Holly Martin en zal worden uitgegeven door Uitgeverij Zomer & Keuning.

Drie vrouwen ~ Jojo Moyes

“Wanneer drie generaties vrouwen uit één familie voor het eerst samenkomen, lopen de spanningen hoog op, en komt er een familiegeheim naar boven dat hun leven voor altijd op zijn kop zet…Wanneer de jonge Joy in Hongkong in de jaren 50 valt voor de knappe marineofficier Edward, is ze 24 uur later getrouwd. Het paar verhuist naar Ierland en krijgt een dochter, Kate, maar Joys leven met Edward is niet wat ze had gehoopt, en ook haar relatie met haar dochter lijdt onder haar gevoel van teleurstelling.

Veertig jaar later woont Kate in Londen en heeft Ierland en haar ouders ver achter zich gelaten. Ze ziet haar moeder pas weer wanneer Edward ernstig ziek is, en nadat ze eerst haar 15-jarige dochter Sabine naar Ierland heeft gestuurd om de grootouders te leren kennen die ze nooit heeft ontmoet.

Wanneer Joy, Kate en Sabine eindelijk samen zijn, lopen de spanningen hoog op, en komt er een familiegeheim naar boven dat hun leven op zijn kop zet…”

Zoals je misschien weet, ben ik dol op de boeken van Jojo Moyes en als er een nieuw boek uitkomt dan ben ik er als de kippen bij. Ik hoop dat ook dit weer een tranentrekker wordt. Drie vrouwen komt op 13 oktober uit en wordt uitgegeven door Uitgeverij De Fontein.

Feel Again ~ Mona Kasten

“Sawyer Dixon is jong, stoer – en een buitenstaander. Sinds de dood van haar ouders heeft ze voor niemand meer haar hart opengesteld. Dat verandert als ze Isaac Grant ontmoet. Met zijn nerdbril en vreemde kleding is hij eigenlijk precies het tegenovergestelde van het type waar Sawyer voor valt. Wanneer Isaac, die klaar is met het singlebestaan, haar om hulp vraagt, sluiten de twee een deal: Sawyer verandert Isaac in een bad boy en mag zijn ontwikkeling vastleggen als fotoproject voor haar studie. Maar Sawyer had niet verwacht dat Isaac en zij zulke intense gevoelens voor elkaar zouden krijgen.”

Als ik op één boek niet kan wachten dan is het op dit boek. De Again-serie van Mona Kasten is mijn absolute favoriet van dit jaar en ik hoop echt dat dit weer zo’n heerlijk boek is om bij weg te dromen. Was het maar 20 oktober, want dan komt hij officieel uit. Dit boek wordt uitgegeven door Boekerij.

NOVEMBER

Opgewekt naar de eindstreep ~ Hendrik Groen

“Vanwege de sluiting van het verzorgingshuis in Amsterdam-Noord is Hendrik Groen overgeplaatst naar Bergen aan Zee. De Oud-Maar-Niet-Dood-club is uit elkaar gevallen. Af en toe is er een Omanido-reünie waarbij het ouderwets gezellig wordt en de drank ruimhartig vloeit, maar verder is er niet veel meer om naar uit te kijken. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert het nodige gestuntel op. Hij besluit opnieuw een dagboek bij te gaan houden in een poging weer wat meer grip op de werkelijkheid te krijgen. En anders kan hij er in ieder geval nog eens nalezen wat hij allemaal vergeten is.

Het leven wordt er niet aangenamer op als ook in Bergen aan Zee het coronavirus alles op zijn kop zet. En helaas is er geen Evert meer om er foute grappen over te maken, al doet de voorheen zo brave Hendrik zijn best om zijn vriend hierin te evenaren. Gelukkig heeft hij nog drie trouwe vrienden over om hem op het rechte pad te houden: Leonie (88), Frida (10) en Juffrouw Jansen (4). Die laatste is zijn hond, het afscheidscadeau van Evert. Samen met deze bondgenoten sleept Hendrik zich opgewekt naar de eindstreep.”

Ik ben dol op de boeken van Hendrik Groen en ik heb ze ook allemaal in de kast staan. Jammer genoeg wordt dit het laatste dagboek, maar hopelijk wel weer een heel leuk boek. Ik kan er namelijk altijd erg om lachen, al is het soms schrijnend om te lezen hoe de zorg in Nederland in elkaar zit. Opgewekt naar de eindstreep komt op 3 november uit en wordt uitgegeven door Melenhoff.

Tot snel ~ Beth O'Leary

“Leena voelt zich te jong om al zo vastgeroest te zitten. Eileen voelt zich te oud om opnieuw te beginnen. Het perfecte moment om de boel eens flink op te schudden…


Leena is begin twintig, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt, een leuk leven in Londen – maar schijn bedriegt. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding van haar eigen problemen besluit ze bij haar oma Eileen te gaan logeren.

Eileen heeft ondertussen zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om nog opnieuw te kunnen beginnen. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg…

Leena en Eileen wisselen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt…”

Veel liefs van Beth O’Leary vond ik een heerlijk boek en ik ben erg benieuwd naar haar nieuwe boek Tot snel. Volgens mij weer een heerlijk verhaal om te lezen met een warme chocomelk erbij en een dekentje. Dit boek komt op 10 november uit en wordt uitgegeven door Uitgeverij De Fontein.

In een ander leven ~ Josie Silver

“Als Lydia op haar verjaardag haar verloofde Freddie verliest bij een tragisch auto-ongeluk, weet ze zeker dat ze nooit meer zal kunnen liefhebben. Alles wat ze wil is zich binnenshuis verstoppen en huilen totdat haar ogen eruit vallen. Maar Lydia weet dat Freddie zou willen dat ze doorgaat, dus pakt ze op aanraden van beste vriend Jonah en zus Elle het leven weer op. Dan gebeurt er iets ongelooflijks waardoor Lydia een kans krijgt haar oude leven met Freddie terug te krijgen. Maar wat als er iemand in haar nieuwe leven is die wil dat ze blijft?”

Ik vond het boek Een dag in december een fijn boek zo rond de kerstperiode. Josie Silver heeft een fijne schrijfstijl en ik zou In een ander leven daarom ook zeker willen lezen. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff geeft dit boek uit en hij verschijnt 24 november in de winkel.

DECEMBER

Elle & Darcy

“Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden? Een heerlijk verhaal over twee vrouwen die mijlenver van elkaar afstaan, maar langzaam voor elkaar vallen.”

Elle & Darcy komt pas 1 december uit, maar ik ben gevraagd door Uitgeverij Zomer & Keuning om mee te doen met de blogtour. Dit lijkt me een heerlijk boek en ik kan niet wachten om te beginnen met lezen. Ik ben erg benieuwd naar de debuutroman van Alexandria Bellefleur.

2020 was niet het leukste jaar in de geschiedenis, maar gelukkig hebben we altijd nog boeken. Zoals je ziet staan er nog genoeg boeken op mijn lijstje en ik kan je nu al vertellen dat er vast nog meer op komen te staan. 

Naar welk boek kijk jij de komende maanden uit? Laat een berichtje achter bij de reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken