‘Vergeten’ boeken


Je herkent het vast wel: boeken die al een tijd in je kast staan, maar die je nog niet gelezen hebt. Soms denk ik wel eens dat mijn boekenkast er vol mee staat, maar dat is natuurlijk niet zo. Toch staan er in mijn kast behoorlijk wat boeken die ik nog niet gelezen heb. En ja, ik vraag mezelf ook af waarom. Zullen we eens een kijkje nemen?

Twilight – Stephenie Meyer

Vier prachtige, dikke boeken staan te stralen in mijn kast: de Twilight-reeks. Ik ging elk jaar naar de Boekenbeurs in Ahoy en daar ben ik ze tegengekomen. Pareltjes al zeg ik het zelf. Maar ik heb er nog geen letter van gelezen. Ik denk dat het namelijk niet helemaal mijn genre is, maar toch wil ik ze echt wel een keer lezen. Misschien van de zomer toch maar eens beginnen, aangezien het een vakantie in de tuin wordt.

Het Bernini Mysterie – Dan Brown

Met dit boek (en alle andere delen) komt mijn broer altijd aan. Hij vindt ze fantastisch, dus ik wilde ze ooit ook heel graag lezen. Ik ben ook wel begonnen, maar besefte al snel dat dit boeken zijn waar je je koppie bij moet houden. Ik ben toen gestopt om het later nog eens te gaan lezen als mijn hoofd eraan toe zou zijn en dat is blijkbaar nog niet gebeurd. Het komt wel…

Taal voor de leuk – Paulien Cornelisse

Ook dit boek komt van mijn broer af (ik zie hier een patroon). Ik heb het boek als cadeautje gehad, maar ik heb er nog niet in gelezen. Het trekt me op de één of andere niet zo, terwijl het ontzettend leuke boeken schijnen te zijn. Paulien krijgt nog wel een kansje van mij binnenkort.

De dames parade – Bridget Asher

Als ik naar de boekenbeurs ga dan koop ik altijd veel boeken en er zijn er genoeg die niet gelezen worden. Dit boek hoort er ook bij. Ik heb ook werkelijk geen idee waar dit boek over gaat, maar de titel klinkt best leuk. Ik geloof niet dat ik in de toekomst dit boek snel zal pakken, want bovenstaande boeken krijgen eerst voorrang.

Ik was pas dertien – Lea Saskia Laasner

Een paar jaar geleden zat ik helemaal in de waargebeurde verhalen en toen is dit boek ook in mijn kast gekomen. Helaas was die periode maar kort en heeft dit boek nooit een kans gekregen. Volgens mij is het wel een heftig verhaal, want het gaat over een meisje dat in een sekte terecht komt met haar ouders. Daar wordt ze door de leider als seksslaaf gebruikt en haar ouders weten het en laten het toe. Nu ik dit boek weer in mijn handen heb, moet ik het toch eens gaan lezen.

Lucinda Riley – Het meisje op de rots

Als wij een kerstborrel hebben dan hebben we altijd een soort marktje waar we ons kerstpakket mogen kiezen. Afgelopen jaar ben ik voor een boek gegaan en dat boek is in de kast beland en nog niet gelezen. Ik heb namelijk in januari en februari de eerste twee delen van De Zeven Zussen gelezen en die zijn mij tegengevallen. Dan zal ik ook niet snel een nieuw boek van die schrijver lezen. Ik ga haar nog een kans geven, want ik wil toch de andere delen van De Zeven Zussen lezen (eenmaal begonnen dan moet ik het afmaken ook). Dus wie weet, krijgt ook dit boek nog een kans.

Ik zou nog veel meer boeken op deze lijst kunnen zetten, maar dan wordt de lijst wel erg lang. Misschien een andere keer. Heb jij één van bovenstaande boeken gelezen? Vertel me dan wat je ervan vond en waarom ik het wel of niet zou moeten lezen. Misschien zet ik het boek dan op mijn TBR voor juli <3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Het kan niet altijd zomer zijn - Tirza Kingma
Op mijn lijst:
Nooit iets missen?

Abonneer je nu op mijn website en krijg één keer per week een mailtje, zodat je nooit iets hoeft te missen.

Favoriete berichten
Op zoek naar een boek?
EreadersEreaders