Veel liefs

Het is vakantie en dan heb ik lekker veel tijd om te lezen. Vandaag een recensie over het boek Veel liefs van Beth O’Leary. Voor mij een onbekende auteur, maar blijkbaar is het de maand van het ontdekken van nieuwe schrijvers en dat bevalt me tot nu toe prima.

Tiffy is gedumpt door haar vriend Justin en dringend op zoek naar een nieuwe woning. Er zijn twee opties: een enorm vies, klein kamertje waar ze eigenlijk veel te veel voor moet betalen of een woning die ze samen met iemand kan delen. Naast de keuken, woonkamer en de badkamer zal ze ook het bed moeten delen met een onbekende. Hij werkt ’s nachts en zij werkt overdag, dus in principe hoeven ze elkaar niet te zien. Tiffy kiest voor de laatste optie. Een beetje gek natuurlijk.

Toch blijkt dit een goede keuze. Haar huisgenoot Leon is overdag in huis en Tiffy ’s avonds en ’s nachts. In de weekenden is Leon bij zijn vriendin en heeft Tiffy het huisje voor zichzelf. Maandenlang loopt het prima en ondanks dat ze elkaar nog nooit gezien hebben, krijgen Tiffy en Leon een sterke band. Elke dag schrijven ze briefjes naar elkaar. In het begin gaat het vooral over de boodschappen en het eten wat over is, maar na een paar weken zijn de briefjes persoonlijker en vriendschappelijker.

Op het moment dat ze elkaar per ongeluk wel echt tegenkomen (lees: naakt in de badkamer), krijgt hun band een hele andere wending. Terwijl Tiggy van haar ex probeert af te komen, is Leon bezig met de rechtszaak van zijn broer. Ondertussen bloeit er liefde tussen de twee.

Waar ik twee weken geleden nog helemaal in de thrillers zat, heb ik nu even een stapje richting de chicklits en de feelgood-boeken gemaakt en ik vind het heerlijk. Niet teveel nadenken en heerlijk wegdromen bij de liefde. Ik kan er van genieten.

Veel liefs is een beetje een onrealistisch verhaal, want wie deelt er een bed met een vreemde? Toch wordt het zo logisch verteld dat je er in mee gaat en het op een gegeven moment helemaal niet meer zo gek is. Daarnaast zijn de problemen van Tiffy en Leon wel realistisch en worden er best heftige thema’s beschreven in het boek. Het wordt helemaal niet zwaar beschreven, waardoor het boek vooral heel leuk blijft.

Tiffy en Leon zijn twee uiterste van elkaar. Zij is aanwezig, extravert, en kleurrijk. Hij is rustig, introvert en een gesloten boek. De auteur heeft goed nagedacht over de personages en ze goed neergezet. Je hebt meteen een klik met Tiffy, maar ook met Leon. Ook de bijpersonen zijn verschillend, maar daardoor wordt het verhaal alleen maar beter.

Ik moest wel heel erg wennen aan de schrijfstijl. Beth O’Leary heeft ervoor gekozen om het ene hoofdstuk door de ogen van Tiffy te beschrijven en het andere door de ogen van Leon. Niets mis mee en erg leuk, maar de hoofdstukken van Leon zijn wel even wennen. Een hele andere aanpak dan de stukken van Tiffy. Je went er wel snel aan en het is ook wel goed bedacht. Het verhaal van Leon wordt echt vanuit het perspectief van een man beschreven en dat merk je dan ook duidelijk :-).

Het is een fijn en leuk boek. Ik wilde elke keer heel graag weer verder lezen en dat betekent dat het boek spannend blijft. Niet zwaar, niet per se vernieuwend, maar wel erg prettig om te lezen. Tiffy maakt iedereen een beetje vrolijker, denk ik. Wat mij betreft een boek wat zeker gelezen moet worden als je van dit genre houdt. Ik geef het 4 sterren.

Heb jij nog andere tips voor mij als het gaat om feelgood-boeken en/of chicklits? Ik hoor ze graag <3.

Titel: Veel liefs | Auteur: Beth O’Leary | Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein| 336 pagina’s |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken