Valentijnsdag <3

Het is vandaag 14 februari en dat betekent Valentijnsdag. Aangezien er enorm veel boeken over de liefde gaan, vind ik dat er best wat extra aandacht mag zijn voor liefdesboeken.

Op deze dag van de liefde heb ik twee boeken uitgezocht die ik graag in het zonnetje wil zetten: Ps. Ik hou van je van Cecelia Ahern en Voor Jou van Jojo Moyes. Twee prachtige boeken die heel goed in dit thema passen.

Het is misschien geen verrassing, want ik heb het al vaker gezegd, maar één van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb is Ps. Ik hou van je. Twee mensen die zo ontzettend veel van elkaar houden en dat er dan één van de twee ongeneeslijk ziek is. Hoe pak je dan je leven weer op? Dit boek is met een lach en een traan (vooral veel tranen). Cecelia Ahern heeft prachtig werk met dit boek geleverd.

Kijk vooral de film niet, want die is verschrikkelijk vergeleken met het boek.

Titel: PS. Ik hou van je | Auteur: Cecelia Ahern | Uitgeverij: Prometheus| 320 pagina’s |

Het andere boek is van één van mijn favoriete schrijvers: Voor Jou van Jojo Moyes. Ook dit boek is zo enorm mooi en vol liefde geschreven. Louisa gaat aan de slag als verzorger van de irritante, onbeschofte en nare Will. Hij is invalide en zij krijgt als taak hem weer zin in het leven te geven. Natuurlijk worden ze verliefd, maar krijgt hij ook weer moed om zijn leven op te pakken? Dit was mijn eerste boek van Jojo Moyes en ik was gelijk fan. Dit is een pareltje.

Ook dit boek is verfilmd en niet heel slecht, maar haalt het nooit bij het boek.

Titel: Voor Jou | Auteur: Jojo Moyes | Uitgeverij: De Fontein| 432 pagina’s |

Natuurlijk is Valentijnsdag een commerciële bedoeling, maar stiekem moeten we er ook gewoon van genieten. Een dagje met wat extra liefde is nooit verkeerd. Ga jij wat speciaals doen vandaag? Laat het weten bij de reacties <3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Het kan niet altijd zomer zijn - Tirza Kingma
Op mijn lijst:
Nooit iets missen?

Abonneer je nu op mijn website en krijg één keer per week een mailtje, zodat je nooit iets hoeft te missen.

Favoriete berichten
Op zoek naar een boek?
EreadersEreaders