T = The fault in our stars

Vanaf dag één dat ik met mijn Favorieten-lijstje bezig ben, weet ik dat dit boek erin zou komen te staan. The fault in our stars van John Green is één van de mooiste boeken ooit geschreven (en ja, deze keer ook één van de mooiste films). Ik heb dit boek alleen in het Engels in de kast staan en ook in het Engels gelezen, vandaar dat ik hem ook in het Engels hier plaats.

Het gebeurt niet vaak dat ik eerst een film van een boek zie en daarna pas het boek ga lezen. Dit boek werd natuurlijk echt groot door de film en nadat ik de film meerdere keren had gezien, wilde ik natuurlijk ook het boek lezen. Ik kwam er toen achter dat het boek goed verfilmd was, maar het boek blijft toch altijd mooier dan de film.

Hazel is ongeneeslijk ziek, maar met de juiste medicijnen kan ze nog enige tijd leven. Haar moeder vindt het een goed idee als ze naar een soort praatgroep gaat en Hazel stemt in om haar moeder een plezier te doen. Daar aangekomen ontmoet ze Augustus en binnen no-time zijn de twee verliefd. Augustus heeft kanker overleefd, maar heeft daardoor nog maar één been. Ze leren elkaar steeds beter kennen en zijn onafscheidelijk. Hazel leest heel graag en laat Augustus het boek An Imperial Affliction lezen, geschreven door de Nederlandse Peter van Houten. Omdat het boek zo belangrijk is voor Hazel en ze er nog zoveel vragen over heeft, regelt Augustus dat hij met Hazel en haar moeder naar Nederland kan, op bezoek bij Peter van Houten, om haar wens in vervulling te laten gaan. Dit loopt helaas niet zoals Hazel had gehoopt, maar de liefde tussen de twee wordt alleen maar sterker. En dan vertelt Augustus dat hij weer ziek is…

Terwijl ik dit typ, krijg ik gewoon weer kippenvel. Ik vind dit boek zo ongelooflijk goed en ik hoop echt dat je dit boek al gelezen hebt. Zo niet, alsjeblieft ga het doen. De Engelse versie is fantastisch in ieder geval.

Ik heb nog twee andere boeken van John Green gelezen (Looking for Alaska en Paper Towns) en dat waren allebei bijzondere boeken. Ik weet ook nu nog steeds niet wat ik daarvan vond, maar dit boek is een pareltje en hoort echt thuis in de boekenkast. Ik denk dat ik hem binnenkort nog eens ga lezen :).

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan? Laat het me weten bij de reacties <3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken