De Zeven Zussen – Storm

Pas geleden heb ik mijn recensie over het eerste deel van De Zeven Zussen geschreven en daarin schreef ik dat ik nog niet heel erg onder de indruk was van het eerste deel 1. Ondertussen heb ik deel 2 uit en vertel ik je graag wat ik er van vind en of ik nu wel overtuigd ben van het succes van deze serie.

Deze week kwam in het nieuws dat Lucinda Riley met vijf boeken in de top 10 van bestverkochte boeken van 2019 staat en al twee jaar achter elkaar op nummer 1. De serie is een enorm succes en ook komend jaar zal waarschijnlijk een goed jaar worden aangezien er nog twee delen uit moeten komen. Zon is het zesde deel en komt in februari uit.

Het deel dat ik nu gelezen heb, is Storm. Het gaat over Ally, de tweede zus in het gezin. Ally heeft op jonge leeftijd van Pa Salt leren zeilen en ze doet dan ook niets liever dan bezig zijn met zeilen en zeilwedstrijden. Tijd voor de liefde heeft ze nooit gehad, totdat ze op een dag Theo tegenkomt. Al snel krijgen ze een intense relatie en maken ze toekomstplannen. Ally is nog nooit zo gelukkig geweest en het helpt haar ook om de dood van Pa Salt beter te verwerken.

Als Theo en Ally samen aan een zeilwedstrijd mee doen, is de zee enorm onstuimig en als de eerste dag erop zit, stuurt Theo Ally van boord. Het is te gevaarlijk. Ally is het hier niet mee eens, maar Theo is kapitein en ze moet naar hem luisteren. De volgende dag gaat Theo met zijn bemanning wel de zee op en hij overlijdt bij een tragisch ongeval. Ally is kapot van verdriet en gaat een tijdje bij de moeder van Theo wonen, zodat ze samen de begrafenis kunnen regelen.

Na een paar weken is het toch tijd om verder met haar leven te gaan, maar ze heeft geen idee waar ze naartoe kan. Pa Salt is er niet meer, Theo is er niet meer, dus ze voelt zich erg alleen. Dan bedenkt ze dat Pa Salt aanwijzingen achter had gelaten, zodat ze op zoek kon gaan naar haar afkomst. Ze besluit om de aanwijzingen te volgen en komt in Noorwegen terecht. Hier komt ze dichter tot haar muzikale familie, leert ze haar geschiedenis kennen en ontmoet ze hele bijzondere mensen.

Ik heb me het hele boek afgevraagd waarom ik niet zo enthousiast kan zijn over deze serie en ik ben er achter gekomen waar ik me aan stoor. De dialogen die beschreven worden in het boek zijn zo simpel en onrealistisch en dat is waar het in dit boek misgaat naar mijn idee. De dialogen die gevoerd worden, zijn vaak heel simpel en kort en dat maakt het minder geloofwaardig. Niemand praat alleen maar in enkele zinnen met elkaar. Nu moet ik zeggen dat dit in de loop van de boeken wel wat beter wordt, dus ik wil de boeken nog niet helemaal afschieten.

Storm had mij namelijk al meer te pakken dan het eerste deel van de serie. Lezen over Noorwegen, Leipzig en alle andere plekken vind ik interessant en ook het teruggaan in de tijd heeft mijn aandacht. Ik vond Ally een leuk mens en goed omschreven, maar soms wel wat te simpel. Ik mis een beetje de diepgang.

Ga ik verder met deel drie? Nu even niet in ieder geval, want er liggen andere boeken op mij te wachten. Toch ben ik wel benieuwd naar de andere zussen en hun verhaal, dus het kan best zo zijn dat ik de volgende binnenkort ook zal lezen. Wat mij betreft krijgt dit boek 3 sterren.

Heb jij alle delen van De Zeven Zussen al gelezen? Wat is jouw favoriet?

Titel: De Zeven Zussen – Storm | Auteur: Lucinda Riley | Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V. | 592 pagina’s |

0 reacties

  1. De boeken van deze serie krijgen hele goede recensies, waardoor je er misschien ook veel meer van had verwacht en voldoen ze helaas niet aan je verwachtingen.
    Hopelijk is het eerstvolgende boek dat je gaat lezen wel een hit voor je!

    Ik ben wel groot fan van deze serie en ik kan niet wachten totdat ‘Zon’ uitkomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken