S = Stad van meisjes

Vorige week was eigenlijk de letter S al aan de beurt, maar door drukte op school en allerlei andere dingen is het er toen niet van gekomen. Vandaar dat de letter S een weekje later komt en dit was weer eens een keer een makkie. Het is Stad van meisjes geworden van ELizabeth Gilbert. Klik hier als je benieuwd bent naar mijn recensie van dit boek.

Stad van meisjes is uitgekomen in 2019, dus nog een vrij recent boek. Het boek speelt zich af vanaf 1940 en gaat over de negentienjarige Vivian die van het platteland verhuist naar haar tante in New York. Haar tante heeft een oud theater genaamd Lily’s Playhouse en dit theater is beroemd en berucht in de stad. Vivian voelt zich meteen helemaal thuis en geniet van de extravagante levensstijl van haar tante en de mensen in en rond het theater. Vivian wordt volwassen in New York, maar niet alles gaat van een leien dakje. Daarnaast heeft ook Amerika veel last van de Tweede Wereldoorlog.

Naast het bijzondere leven van Vivian rond haar twintigste levensjaar lees je ook hoe haar leven verder verloopt en hoe ze uiteindelijk toch nog een prachtig leven heeft gehad met ups en downs, maar ook met heel veel liefde.

Stad van meisjes vond ik één van de betere boeken van 2019. Het begint al bij de mooie kaft van het boek, maar ook het verhaal vond ik enorm interessant. Dat is bij mij al snel als een boek over New York gaat, maar New York komt meer voor op de achtergrond. Vivian is een naïef meisje en ze groeit tijdens het lezen naar een interessante vrouw en het is mooi dat je dit als lezer zo mee mag lezen.

De schrijfstijl van Elizabeth Gilbert vind ik heel prettig. Niet te simpel, niet te moeilijk en soms heel gedetailleerd. Vivian schrijft als het ware een brief naar iemand en pas aan het einde van het boek weet je naar wie ze schrijft en ook dat maakt het boek nog net wat spannender. Ik weet dat er mensen zijn die dit boek langdradig vonden, maar zelf had ik dat helemaal niet. Van mij had het nog langer mogen duren zelfs.

Dit boek verdient dus zeker een plekje in mijn Favorieten ABC vandaag. Welk boek staat bij jouw bovenaan je lijst als het gaat om de letter S?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken