Schuddebuikend je bed in

‘Hi! Zou je het misschien leuk vinden om aandacht te besteden aan mijn debuut Schuddebuikend je bed in?’ Dit berichtje kreeg ik via mijn Instagram van Rox van der Helm. Een boek met zo’n titel wil je toch lezen?

Schuddebuikend je bed in

“Zelf ben ik tijdens corona de natuur niet in gegaan. Ik ben namelijk niet gediplomeerd tot uitmuntende bosjesplasser.”

Korte inhoud

Rox van der Helm vertelt in 31 korte verhaaltjes opvallende gebeurtenissen die plaatsvinden in de samenleving en koppelt dit aan haar eigen ervaringen. Het gaat over de coronaperikelen, over verschillende BN’ers, over seks en over andere bekende ergernissen. 31 verhaaltjes,  zodat je een maand lang elke avond schuddebuikend je bed in kan.

Mijn mening

Schuddebuikend je bed in is een heel ander boek dan dat je van mij gewend bent. Het zijn korte verhaaltjes van ongeveer twee en een halve pagina en elk stukje eindigt met een grappig stripje van de cartoonist Theo Weber. Ondanks dat het een ander soort boek is, heb ik wel met plezier alle verhaaltjes van Rox van der Helm gelezen.

De verhalen van de auteur zijn zo geschreven dat je het haar bijna hoort vertellen. Ze schrijft vlot en op een manier die voor iedereen te volgen is. Ze gebruikt herkenbare gebeurtenissen, zoals het #ikdoenietmeermee- verhaal van Famke Louise en geeft hier ook op een leuke manier haar mening over.

De titel klopt bij het boek. Je ligt niet schaterlachend in je bed, maar het is meer grinniken. Soms een tikkeltje overdreven of over de top, maar alles met een glimlach. Ik had het boek in twee uurtjes uitgelezen, maar je kan er altijd voor kiezen om elke avond een verhaaltje te lezen zoals het boek eigenlijk ook bedoeld is. 

Denk je dat het iets voor jou is?

Titel: Schuddebuikend je bed in | Auteur: Rox v/d Helm | Uitgeverij: Aspekt | 140 pagina’s |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken