Rust pakken

Een paar keer per jaar heb je van die (werk)weken die erg druk zijn en dat je moet opletten dat je jezelf niet voorbij loopt. Rust pakken, hoe doe je dat eigenlijk?

Zelf weet ik precies in welke weken ik het heel erg druk heb en van te voren probeer ik mijn agenda daar ook op aan te passen. Even geen afspraken maken in het weekend, vooruit werken voor mijn blog en momenten van ontspanning inplannen. Vandaag vertel ik je wat voor mij werkt en ik hoop dat je er misschien iets voor jezelf uithaalt.

Egoïstisch zijn

Dit klinkt al meteen onaardig, maar ik geloof echt dat sommige mensen mij in drukke periodes een egoïst vinden en misschien is dat ook wel zo.

Ik kan heel erg bewust keuzes maken die voor mij nodig zijn om rust te creëren, omdat ik het mezelf anders moeilijk ga maken en ik daar echt voor pas. Ik heb in de afgelopen jaren geleerd dat als ik gelukkig ben ik andere mensen ook gelukkiger kan maken, dus moet ik goed voor mezelf zorgen.

Concreet houdt dat in dat ik in drukke periodes vaak nee zeg tegen uitnodigingen om iets te gaan doen en dat ik bewust vrije uren thuis doorbreng. Thuis kan ik doen en laten wat ik wil en ben ik op een plek waar ik me het allerfijnst voel. Het kan dan nog zo zijn dat Mike en ik op pad gaan of dat ik mijn rolschaatsen aantrek om een rondje te gaan doen, maar dan hoef ik met niemand anders rekening te houden. Soms zo goed voor je om te doen.

Rust pakken

Veel slapen

Slapen; ik ben er dol op. Ik ben een echt ochtendmens, dus ik lig nooit laat op bed ’s avonds. Op een werkdag gaat mijn wekker om 06:00u, dus vaak lig ik er wel om 22:00u op en lees ik nog wat voordat ik ga slapen. 

Op de momenten dat ik het druk is, kan ik echt nog eerder naar mijn bed gaan. Ik heb het geluk dat ik over het algemeen heel goed slaap, dus ik kan dan echt mijn rust ook pakken.

Voor het slapen gaan lezen werkt voor mij altijd goed om lekker in slaap te vallen. Mocht je dit nog niet doen dan is dat zeker een tip om te proberen.

Een dagje sauna

Sinds anderhalf jaar ben ik bekend met spa’s, sauna’s en wellnessdagen en ik vind het fantastisch. Voor mij is het echt een dagje vakantie zonder teveel prikkels en na een dagje niets gedaan te hebben kan ik er altijd weer even tegen. Dobberen in warm water, ontspannen in de sauna, lekker eten en drinken, kletsen, lezen en offline zijn de hele dag; klinkt toch fijn?

Mocht je het nog nooit geprobeerd hebben dan raad ik je dit zeker aan om eens te proberen. Ik ga op ‘gewone’ dagen, maar misschien is het handig om op een badpakdag te beginnen als je het spannend vindt. Echt de moeite waard. 

Mijn favoriet tot nu toe? Thermen Berendonck staat met stip op nummer 1.

Sporten om te ontspannen

10 redenen om te gaan rolschaatsen - spelen

Mensen sporten om fitter te worden en sommige mensen sporten om (ook) te ontspannen. Ik vind rolschaatsen ook sporten, maar dat doe ik echt om te ontspannen. Hoofd leeg en even alleen op de wereld.

Nu hoef je van mij niet te gaan rolschaatsen (al is het wel heel leuk), maar er zijn ook andere sporten om dit doel te bereiken. Het belangrijkste is eigenlijk om het te gaan doen, hoe moe je ook bent, want het geeft vaak veel energie. Nu zit ik na een lange werkdag ook graag met mijn billen in de bank, maar soms kan ik mezelf toch zo ver krijgen om naar buiten te gaan. Jij ook?

Naar jezelf luisteren

Uiteindelijk denk ik dat het belangrijkste is om naar jezelf te luisteren. Doe wat je lijf/hoofd van je vraagt. Heb je ergens geen zin of tijd voor, doe het dan ook vooral niet als je weet dat het al zo druk wordt.

Dit is voor iedereen ook erg verschillend natuurlijk. Ik ben iemand die zich terugtrekt en erg ‘egoïstisch’ kan zijn, maar ik heb ook genoeg vriendinnen die juist veel leuke dingen willen gaan doen als ze het druk hebben. Iedereen is nou eenmaal anders. 

Goed voor jezelf zorgen op de manier die bij jou past is eigenlijk de boodschap. Durf voor jezelf te kiezen.

Misschien waren het allemaal inkoppertjes voor je en misschien heb ik je ergens toch een tip gegeven waar je mee aan de slag kunt om op tijd rust te pakken.

Ik hoop het, want wij lijken het altijd alleen maar drukker te hebben (wat is druk natuurlijk), maar er moet soms op tijd aan de rem getrokken worden.

Geniet van je dag vandaag en denk aan jezelf =).

Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Twee kleine visjes - M.J. Arlidge - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken