E-reader of een boek?

Lees jij veel met een fysiek boek in je hand of ben je meer van het lezen met je e-reader? Heb jij ook zo lang getwijfeld om een e-reader te kopen? Of was je meteen al om, zodat je nooit meer 5 boeken in je vakantiekoffer hoefde te stoppen? Ik ben benieuwd.

Mijn lief en ik hebben ons eigen huis gebouwd en daar zijn we heel lang mee bezig geweest. Ik had twee wensen voor ons huis: blauwe mozaïeksteentjes in de badkamer en een eigen boekenkast met een trapje. Boeken kopen en sparen doe ik al heel lang. De geur van een boek, de mooie kaften die gemaakt worden en het feit dat ik gewoon ontzettend dol op boeken ben vond ik genoeg redenen om een boekenkast in huis te zetten. Hij staat er :-).

Ik heb dus een e-reader jarenlang afgezworen. Wie dat ding had verzonnen die begreep er echt niets van, dacht ik. Er gaat niets boven een fysiek boek in je handen en dat vind ik nog steeds. Toch ben ik een aantal jaren geleden in de verleiding gekomen om een e-reader te kopen en ik gebruik hem zeer regelmatig. Als ik het maar vaak genoeg af kan wisselen met een ‘echt’ boek, want dat heb ik nodig in mijn leven.

Ik heb mijn e-reader gekocht omdat ik heel veel in bed lees en nooit een goede houding kon vinden om te lezen. Ik kan niet op mijn rug liggen en een boek lezen, want dat vind ik zeer onprettig. Op mijn zij wel, maar dat wordt op een gegeven moment zo zwaar en dan lig ik alleen maar te draaien. Ook niet echt een succes. Met een e-reader is dat probleem voorbij en kan ik uren in bed lezen zonder dat ik er last van krijg. Erg fijn.

Natuurlijk hoor ik ook bij de groep die het lezen met een e-reader heel handig vindt op vakantie. Het scheelt gewoon veel kilo’s als je alleen je e-reader maar mee hoeft te nemen, waar heel erg veel boeken op kunnen worden gezet. Mocht je al je boeken van je lijstje gelezen hebben dan staat er altijd nog wel iets op om ook te lezen.

Toch loop ik heel graag door een boekenwinkel en koop ik nog steeds veel boeken. Sommige boeken moeten gewoon een plekje in de kast krijgen. Het gebeurt namelijk ook vaak genoeg dat ik een boek op mijn e-reader heb gelezen waar ik zo weg van ben en dan koop ik het boek alsnog om hem in de boekenkast te zetten. Beetje gek misschien.

De afgelopen week heb ik wel heel wat boeken gekocht voor mijn e-reader. Ik had een boek uitgelezen en wilde graag verder met een nieuw boek. Ik had een boek aangeraden gekregen, maar de winkels waren al dicht. Via je e-reader heb je zo’n boek binnen een minuut op je reader staan en dat is heel fijn. Dus soms is het gewoon ook makkelijk.

Ik betaal wel echt graag voor mijn boeken. Natuurlijk krijg je hier en daar wel eens e-books doorgestuurd, maar ik vind het ook belangrijk dat de auteur krijgt waar hij recht op heeft. Iemand is ontzettend lang bezig om een mooi verhaal op papier te zetten, dus dan mag daar ook voor betaald worden. Ook omdat ik graag wil dat ze nog heel veel boeken gaan schrijven in de komende jaren.

Hoe lees jij het liefst en welke redenen heb je daarvoor? Laat een berichtje achter bij de reacties <3.

3 reacties

 1. Enkel en alleen papieren boeken en luisterboeken. Ik vind lezen van een scherm een stuk minder prettig. Voor de kilo’s op vakantie hoef ik het niet te doen, ik ga toch nooit met het vliegtuig.

  Wist je trouwens dat je ook met je bibliotheekabonnement ebooks kunt lenen bij de bieb?

 2. Ik wilde eest niet aan een e-reader: lezen draait immers niet alleen om het verhaal maar ook om de beleving: de geur van het boek, de kaft van het boek, het bladeren….
  Totdat ik een paar jaar geleden een boek wilde lezen die jij op je e-reader had en leende je me jouw e-reader. Tijdens het lezen van de eerste helft van het boek vond ik het nog steeds niets, toen ik over de helft was, was ik inmiddels aan deze manier van lezen gewend.

  Tijdens een vakantie mocht ik hem wederom lenen van je (zodat ik mijn koffer wél dicht kon krijgen ;-)) en toen werd ik fan! Toch kon ik er nog geen voor mezelf kopen en bleef ik echte boeken kopen.

  Tot mijn verjaardag vorig jaar…. toen kreeg ik er een van je cadeau!! Zo ontzettend lief! Met de mededeling ‘omdat ik weet dat je dit nooit voor jezelf zal kopen’ <3

  Inmiddels wil ik eigenlijk niet anders meer . Aangezien ik vooral in bed lees is een e-reader ontzettend fijn. Tevens vind ik het fijn om al mijn boeken bij elkaar te hebben.

  INogmaals bedankt voor dit geweldige cadeau! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Het kan niet altijd zomer zijn - Tirza Kingma
Op mijn lijst:
Nooit iets missen?

Abonneer je nu op mijn website en krijg één keer per week een mailtje, zodat je nooit iets hoeft te missen.

Favoriete berichten
Op zoek naar een boek?
EreadersEreaders