De Pinterest Vierdaagse

Mijn blog Booksandpaper.nl bestaat bijna anderhalf jaar, maar sinds een paar maanden ben ik er veel serieuzer mee bezig. Ik vind bloggen zo enorm leuk dat ik op zoek ben naar manieren om beter te worden én om mijn bereik te vergroten. Toen kreeg ik via Instagram de tip om De Pinterest Vierdaagse van Milou Smit te volgen. Al snel had ik me ingeschreven en vorige week was het dan zover. Ik vertel je er graag meer over.

Pinterest Vierdaagse

Waarom het platform Pinterest?

Een goede vraag hé? Toen ik op Google aan het zoeken was naar  artikelen over bloggen en het bereik van je blog vergroten, stond Pinterest ook niet bovenaan mijn lijstje. Toch kwam ik Pinterest heel erg veel tegen. Ik ben artikelen gaan lezen en ik werd toch wel nieuwsgierig naar dit platform.

Wat ik vooral tegenkwam is dat je bij Pinterest heel erg veel moest posten en repinnen (post van anderen op je borden zetten). Ik heb dat ongeveer twee weken volgehouden, maar ik werd er een beetje verdrietig en gestrest van. Wat een karwei! Geduld heb ik ook niet, want ik zag niets veranderen op mijn blog. Al snel gaf ik het op.

Op een gegeven moment had ik een story op Instagram gezet over Pinterest en toen kreeg ik een berichtje van een volger om eens op de site van Milou Smit te kijken. Al snel kwam ik bij haar gratis Pinterest Vierdaagse uit en werd mijn nieuwsgierigheid weer gewekt. Ik heb me direct ingeschreven, maar ik had net pech; de cursus was net voorbij. 

Gelukkig kwam eind mei/begin juni een mailtje binnen van Milou waarin ze een nieuwe Vierdaagse aankondigde. Interessant!

Wie is Milou Smit?

Milou Smit vertelt op haar eigen site veel over zichzelf, dus ik zal het kort houden. Milou is moeder van drie kinderen en al een behoorlijke tijd aanwezig op het wereldwijde web. Begonnen met het schrijven van een lifestyle blog naast haar baan en nu heeft ze van haar hobby haar baan kunnen maken. Ze is vooral gespecialiseerd in Pinterestmarketing en deelt haar kennis graag. Zo is De Pinterest Vierdaagse tot stand gekomen (in een notendop dan).

De Pinterest Vierdaagse

Je bereik vergroten via Pinterest? Het blijft bijzonder klinken, maar Milou is ervan overtuigd. Deze training is gratis en dat zegt meteen iets over Milou als persoon. Ze vindt het écht leuk om je verder te helpen. Natuurlijk heeft ze ook betaalde cursussen, maar deze Vierdaagse is een goede introductie om te bepalen of je verder wilt gaan/meer wilt weten over Pinterestmarketing.

De cursus bestaat uit vier (digitale) momenten op vier achtereenvolgende dagen. Drie trainingen zijn in de ochtend en de vierde is ’s avonds. Voor mij is dat niet handig, want ik moet overdag werken. Gelukkig is alles terug te kijken en dat heb ik gedaan.

Als je wel aanwezig kunt zijn dan is de cursus live. Milou geeft haar training online en per dag ben je ongeveer een uur onder de pannen. Terwijl zij haar verhaal doet, kunnen de kijkers vragen stellen. Milou neemt tussendoor of aan het eind de tijd om alle vragen te beantwoorden.

De informatie die ze deelt is erg waardevol. Ze laat voorbeelden zien, stelt vragen en heeft zelfs huiswerkopdrachten voor haar publiek. Het is een interactieve training waarbij je aan het denken gezet wordt. 

Mijn ervaring

De afgelopen maanden heb ik meerdere cursussen/trainingen gevolgd, maar dit is de eerste die ik zo goed vind dat ik dit ook wil delen. Hoe komt dat?

Ten eerste vind ik Milou een fijn mens. Ze is oprecht, geïnteresseerd en ze wil je echt graag helpen. Daarnaast is haar enthousiasme erg aanstekelijk (en voor mij erg herkenbaar).

Ten tweede deelt ze echt inhoud. Ik heb echt iets geleerd en ik kan er iets mee. Ik heb ergens anders een cursus Instagram gevolgd, maar dat waren allemaal open deuren. Daar had ik helemaal niets aan. Bij Milou kon ik na elke les aan de slag of was ik wijzer geworden. Echt heel fijn.

Natuurlijk baal ik ervan dat ik de training niet live heb kunnen volgen, maar als je je inschrijft dan heb je wel de kans om alles binnen een week terug te kijken. Ook dan kan je gewoon je vragen mailen of in de Facebookgroep plaatsen en krijg je er antwoord op. Via de Facebookgroep hielpen de cursisten elkaar ook. Leuk om te zien. 

Alle informatie van Milou heeft mij aan het denken gezet en het houdt me nog steeds bezig. Nu moet ik nog in actie komen.

En nu?

Goede vraag! Ik ga (weer) aan de slag met Pinterest. Niet door uren bezig te zijn met het repinnen, maar door mijn eigen content de wereld in te brengen. Op een manier die, volgens Milou, werkt en ik zal niet na twee weken opgeven. Doorzetten dus. In plaats van 50 pins op een dag te plaatsen, twee pins. Dat klinkt al een stuk beter toch? Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn Pinterestavontuur en nadenken over een vervolgcursus bij Milou.

 

De Pinterest Vierdaagse is echt de moeite waard als je het bereik van je blog (of Instagram) wilt vergroten. Ik ben erg enthousiast en Milou heeft mij enorm geïnspireerd. Nu kijken of ik met Pinterest uit de voeten kan =). Is het iets voor jou?

Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken