Horen, Zien, Zwijgen

Nieuwsgierigheid nam de overhand toen ik overal het boek Het vijfde meisje zag opduiken op Instagram. Mijn interesse werd gewekt en ik wilde het boek gaan bestellen. Gelukkig kwam ik er snel achter dat ik eerst een ander deel moest/kon lezen en dat was Horen, Zien, Zwijgen. Na Doods Geheim ben ik meteen verder gegaan met deze serie over Sam Porter.

De auteur van deze serie is J.D. Barker. Hij is geboren op 7 januari 1971 in Illinois. Hij is gestart als journalist en is later schaduwschrijver geworden om andere auteurs te helpen. Forsaken is in 2014 uitgekomen, zijn eerste boek onder zijn eigen naam. Horen, Zien, Zwijgen is in meerdere landen uitgebracht en was zijn echte doorbraak.

Sam Porter is rechercheur bij de politie van Chicago en is al vijf jaar op zoek naar de moordenaar van het vierde aapje. De moordenaar heeft namelijk al meerdere mensen vermoord en stuurt dan eerst een oor (horen), dan de ogen (zien) en dan de tong (zwijgen) van het slachtoffer. Elke keer krijgen ze de vierde aanwijzing op schrift: Doe geen kwaad.

Nu lijkt het erop dat de moordenaar zichzelf voor de bus heeft gegooid, maar hij heeft ook een oor bij zich. Samen met zijn team gaan ze op zoek naar het slachtoffer dat nog in leven zou moeten zijn. Ze hebben heel veel aanwijzingen, maar ze komen geen steek verder. Ondertussen hebben ze in de jas van de moordenaar ook een dagboek gevonden en hierin lezen ze hoe het leven van de moordenaar geweest is en waarom hij doet wat hij doet. Er vallen steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats, maar hoe dichterbij ze komen hoe heftiger het wordt. Lukt het Sam en zijn mensen om het slachtoffer nog te redden of zijn ze te laat?

Het boek brengt je vaak op het verkeerde spoor. Per hoofdstuk wissel je van personage. Zo lees je het grootste deel van het verhaal over Sam, maar ook lees je hoofdstukken gezien vanuit het slachtoffer, van Claire en Nash (politieagenten). Daarnaast heb je tussendoor stukken van het dagboek wat geschreven is door de moordenaar. Dit maakt het boek interessant en spannend. De schrijver zorgt ervoor dat je net op een belangrijk stuk wisselt van personage, zodat je graag door wilt lezen.

Het is een thriller en er gebeuren verschrikkelijke dingen in het boek, maar het wordt zo beschreven dat je wel door kan lezen zonder dat je maag op zijn kop komt te staan. Je leert de personages van het boek redelijk kennen, maar wel gedoseerd. Ik denk dat ik Sam Porter in deel twee nog beter ga leren kennen en daar ben ik erg benieuwd naar.

Ik ben enthousiast door dit boek en wil graag door naar het volgende deel Het vijfde meisje. Ik ga steeds meer genieten van thrillers en kan er helemaal in verdwijnen. Ik geef dit boek 4 sterren en ik raad het zeker aan als je van thrillers houdt en de boeken van bijvoorbeeld M.J. Arlidge en Robert Bryndza graag leest.

Heb jij boeken van J.D. Barker gelezen? Wat vond je ervan?

Titel: Horen, Zien, Zwijgen | Auteur: J.D. Barker | Uitgeverij: Boekerij| 400 pagina’s |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
De beller op lijn vier - J.D. Barker - Boekerij
Op mijn lijst:
Nooit iets missen?

Abonneer je nu op mijn website en krijg één keer per week een mailtje, zodat je nooit iets hoeft te missen.

Favoriete berichten
Op zoek naar een boek?
EreadersEreaders