Het vijfde meisje

Tijd voor een nieuwe recensie en hij sluit goed aan bij mijn vorige recensie, want het is deel twee van de Sam Porter-serie van J.D. Barker: Het vijfde meisje. Het eerste deel Horen, Zien, Zwijgen vond ik erg goed. Ben je benieuwd wat ik van dit boek vond? Lees gerust verder =).

Aan het eind van Horen, Zien, Zwijgen wist de moordenaar, Anson Bishop, te ontsnappen en vanaf dat moment gaat dit boek verder.

Er zijn weer meisjes vermist, maar deze keer wordt het eerste slachtoffer in het ijs teruggevonden. Natuurlijk denkt het team van Sam Porter meteen aan Bishop, maar dan zou zijn werkwijze zijn veranderd. Al snel wordt Sam van de zaak gehaald en geschorst. Ten eerste omdat hij een dossier meepakt voor zijn eigen onderzoek naar Bishop en ten tweede omdat hij informatie lijkt achter te houden. Sam legt zich erbij neer en laat zijn team het werk doen.

Het onderzoek komt geen stap vooruit, maar ondertussen zijn er al meer kinderen vermist en ook wordt één van de ouders vermoord. Claire en Nash leiden het team en daarmee het onderzoek. Het lijkt op zoeken naar een speld in een hooiberg.

Sam is ondertussen toch verder gegaan met zijn eigen onderzoek en werkt zichzelf steeds verder in de problemen. Zo ver zelfs dat iedereen begint te twijfelen aan Sam, zelfs zijn eigen team. Is Sam een handlanger van Bishop of is hij hem inderdaad op het spoor?

Ik wil niet teveel over het boek vertellen, want het is juist zo leuk om niet te weten wat er allemaal gaat gebeuren. Naar mijn idee was dit weer een erg goed en spannend boek. De schrijver wisselt vaak van hoofdpersoon en dat maakt het verhaal extra interessant. Elke keer als je wilt weten wat er gaat gebeuren dan komt er zo’n wisseling, waardoor je geboeid blijft.

Het einde vond ik erg jammer. Ik wil graag dat een boek ‘af’ is, maar bij dit boek blijf je met 101 vragen zitten. Er komt een deel drie, maar dat boek verschijnt pas op 16 april. Aan de ene kant goed gedaan van de schrijver, maar aan de andere kant heel jammer voor een ieder die moet wachten.

Als je van thrillers houdt, dan is dit boek zeker weer de moeite waard. Ik heb wel wat mensen gesproken die dit boek niet uit hebben gelezen. Misschien omdat het wat van hetzelfde is en er maar geen vooruitgang zit in het onderzoek van de rechercheurs. Ik lees op het moment veel van dit soort boeken (denk M.J. Arlidge of Robert Bryndza), maar ik ben ze nog lang niet beu. Ik kan me wel voorstellen dat het op een dag wel even klaar is met dit soort boeken.

Ik geeft dit boek 4 sterren. Het is geen boek waar ik uren in kon zitten lezen, maar ik vond het ook zeker geen straf om hem weer te pakken. J.D. Barker houdt de spanning er goed in en maakt het ook ingewikkeld genoeg om te blijven lezen. Ik ben fan en ik kan niet wachten op deel 3.

Titel: Het vijfde meisje | Auteur: J.D. Barker | Uitgeverij: Boekerij| 528 pagina’s |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Het kan niet altijd zomer zijn - Tirza Kingma
Op mijn lijst:
Nooit iets missen?

Abonneer je nu op mijn website en krijg één keer per week een mailtje, zodat je nooit iets hoeft te missen.

Favoriete berichten
Op zoek naar een boek?
EreadersEreaders