Favorieten 2019

Het afgelopen jaar was een goed leesjaar. Hoeveel boeken ik precies heb gelezen weet ik niet, maar het zijn er bijzonder veel geweest. Hierbij mijn favorieten van 2019.

Kom je spelen ~ M.J. Arlidge

Kom je spelen van M.J. Arlidge vond ik erg goed. Ik kan al de boeken van Arlidge hier wel zetten, want ik vind ze allemaal fantastisch. Toch was dit boek anders, want het ging verrassend genoeg niet over Helen Grace, maar het was weer een heel ander boek. Ik weet nog dat ik heel de tijd zat te wachten tot Helen Grace in het verhaal zou komen, maar ze kwam niet. Niet jammer, want het boek is ook zonder Helen Grace erg goed.

Stad van meisjes ~ Elizabeth Gilbert

Een boek dat heel hoog op mijn lijstje staat is Stad van meisjes van Elizabeth Gilbert. Ik was al geïnteresseerd toen ik hoorde dat het zich afspeelt in New York (en als ik ergens mijn hart verloren heb..), maar ook toen ik de kaft van het boek zag. Prachtig. Het verhaal vond ik ook ontzettend mooi, soms grappig en het had me meteen te pakken. Een topper!

Voor mij ~ Jojo Moyes

Voor mij van Jojo Moyes heeft nog een tijdje in mijn boekenkast gelegen voordat ik het ben gaan lezen. Vandaar dat ik dit boek het afgelopen jaar pas gelezen heb. Dit is deel drie van de serie over Louisa en in dit deel gaat ze haar liefde achterna en beland ze in New York (hoe kan het ook anders). Ik vond deel één Voor jou ontzettend mooi en wat heb ik daarbij zitten huilen. Deel twee vond ik wat minder en dit deel vond ik eigenlijk weer erg goed. Niet zo mooi als Voor jou, maar wel erg mooi.

Christmas Shopaholic ~ Sophie Kinsella

Christmas Shopaholic is gewoon een heerlijke chicklit, waarbij ik vanaf de eerste bladzijde al ontzettend hard moest lachen. Becky is terug en maakt er weer een puinhoop van. Ondanks dat deel het zoveelste deel al is, blijft het toch erg grappig. Sophie Kinsella heeft weer goed haar best gedaan.

Koud Bloed ~ Robert Bryndza

Alle delen van Robert Bryndza en zijn Erika Foster vind ik geweldig. De serie lijkt op de serie van M.J. Arlidge maar doet er zeker niet voor onder. Op de foto staat Koud Bloed, omdat ik die net uitgelezen heb en ik dit boek ook weer heel erg spannend vond en ik er doorheen gevlogen ben. Top auteur, top boeken.

Huis vol leugens ~ Nicci French

Goed geschreven, het verhaal zit stevig in elkaar en het leest erg fijn. Huis vol leugens is weer een bizarre thriller van Nicci French. Ook van deze schrijvers ben ik fan geworden de laatste jaren en ik heb al veel boeken van ze gelezen. Dit boek kon daarbij niet ontbreken en het is weer een pareltje. Heftig, bizar en tot op het laatste moment blijft het spannend.

De Sterrengever ~ Jojo Moyes

Net twee dagen geleden uitgelezen en wat een prachtig boek weer. Ik waardeer deze auteur enorm, want alles wat zij schrijft is goed. Je wordt als lezer meegetrokken tot het moment dat het verhaal afgelopen is. Heerlijk. En dit is ook echt een dikke aanrader.

De Ps. I love you club ~ Cecelia Ahern

Nooit gedacht dat er ooit nog een vervolg geschreven zou worden over het, wat mij betreft, mooiste boek dat ik ooit gelezen heb. Ik heb Ps. Ik hou van je lang geleden gelezen en tot op heden is dat echt één van mijn favorieten boeken. En na al die jaren is daar het vervolg: De Ps. I love you club. Dit boek komt niet in de buurt van Ps. Ik hou van je en ik moest er in het begin ook echt aan wennen. Toen ik eenmaal in het verhaal zat, kon ik het niet meer aan de kant leggen. Ik vond het een mooi vervolg en zeker de moeite waard op te lezen.

Wie naar de sterren grijpt ~ Kristin Hannah

Dit boek! Lees het, alsjeblieft. Doe dit voor mij, maar vooral voor jezelf. Dit boek is zo ontzettend mooi en ik heb zo hard zitten huilen bij dit boek. Ongekend. Twee jaar geleden stond er een boek op Kobo-plus genaamd Zomernacht van Kristin Hannah en ik vond het prachtig. Dit jaar kreeg ik een tip van een vriendin om Wie naar de sterren grijpt te lezen en dit boek heeft me enorm geraakt. Sindsdien heb ik ongeveer alles van Kristin Hannah gelezen. Dit boek is wat mij betreft haar beste (al is Zomernacht ook erg mooi).

Dit waren mijn favorieten van 2019. Ik zou er zo nog wel een aantal kunnen benoemen, maar ergens moet een grens getrokken worden. Welk boek is jouw favoriet en raad je mij (en andere boekwormen) aan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Twee kleine visjes - M.J. Arlidge - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken