Favoriete apps voor Bookstagram

Sinds 21 juli 2019 heb ik mijn Instagram-account voor boeken en ben ik veel bezig met foto’s maken en bewerken, teksten verzinnen, inplannen en sinds een paar maanden probeer ik ook met een eigen stijl/thema te werken. Ik heb hier in een korte tijd veel over geleerd en ik leer nog steeds. Ik gebruik verschillende apps en daar ben ik op dit moment heel erg tevreden over. Ik vind het leuk om dit met jullie te delen en er meer over te vertellen.

Over het algemeen maak ik op zondag mijn foto’s voor de hele week. Ik probeer dit aan het einde van de ochtend of begin van de middag te doen, zodat ik genoeg licht heb. Hoe meer we naar de winter gaan, hoe lastiger dit wordt.

Ik heb in een jaar tijd veel spulletjes verzameld om te gebruiken bij mijn foto’s, maar het lijkt nooit genoeg. Gelukkig gebruik ik veel spulletjes die ik als decoratie in huis heb staan dan koop ik het niet voor niets. Een paar weken terug ben ik naar het bos geweest en heb ik daar gezocht naar leuke herfstdecoratie. Erg leuk om te doen.

Mijn inspiratie voor foto’s is ook wel eens op en dan zoek ik op Bookstagram naar inspiratie. Ik probeer geen foto’s na te maken, maar wel andere inzichten te krijgen. Soms lukt dat en soms niet. Meestal ben ik ongeveer anderhalf uur bezig voor vijf of zes foto’s.

A color story

Een foto bewerk ik in de avond en de volgende dag komt hij dan online. Hier moet ik eigenlijk iets anders voor verzinnen, maar ik ben er nog niet achter wat ik zelf fijn vind. 

Allereerst bewerk ik mijn foto met de app A color story. Ik probeer mijn foto’s niet teveel te bewerken, meestal ben ik wat met de kleuren aan het spelen om de foto wat lichter te maken of het contrast wat te vergroten. 

Wat ik heel fijn vind aan deze app is de hoeveelheid filters en effecten. Ik heb wel de betaalde versie van deze app (ongeveer 25 euro per jaar) en dan zijn ook alle filters en effecten beschikbaar. Meestal gebruik ik één filter voor een bepaalde periode; falling leaves is nu mijn favoriet. Zo blijven je foto’s een beetje in hetzelfde thema. De effecten gebruik ik niet heel vaak, maar er zitten heel veel mooie dingen tussen. Je kan alles zelf aanpassen en dat vind ik erg fijn. Ook is het mogelijk om je instellingen op te slaan, zodat je op elke foto dezelfde instellingen kan gebruiken.

Er zitten nog veel meer functies op, maar die gebruik ik nu (nog) niet. Ik vind het in ieder geval wel een hele fijne app.

Canva

Met deze app kan ik mezelf uren vermaken: Canva. Met Canva kun je heel veel leuke dingen maken, zoals logo’s, buttons, banners, Instagram-berichten, kalenders, kaarten, uitnodigingen etc. Het grote voordeel van Canva is dat het ontzettend gebruiksvriendelijk is en er staat veel inspiratie op. Daarnaast kun je alle kanten op met plaatjes, foto’s, lettertypes en ga zo maar door. 

 

Ik gebruik Canva vooral voor Instagram. Ik vind het leuk om een eigen stijltje te hebben, zodat anderen mij daaraan kunnen herkennen. Dit is terug te vinden in mijn foto’s, maar ook in mijn verhalen. Soms werkt zo’n thema prima, maar ik heb ook al eens een thema gehad waar ik zelf na een week al op uitgekeken was. Gelukkig kan ik er gerust uren mee aan het spelen zijn. 

Op dit moment sleep ik mijn bewerkte foto naar Canva en zet ik een rand om mijn foto’s en daarnaast maak ik ook mijn verhaal voor Instagram klaar om te posten. Mijn thema nu past goed bij de herfst (vind ik zelf).

Canva gebruik ik ook voor mijn website, bijvoorbeeld voor afbeeldingen, banners en koppen. 

De app is gratis heel goed te gebruiken en anders betaal je 12 euro per maand. 

Preppr.

De laatste app die ik veel gebruik voor mijn Bookstagram is Preppr.

Preppr. gebruik ik om mijn berichten in te plannen. Ik plan mijn berichten altijd rond 09:00 ‘s ochtends, maar ik ben van maandag tot en met vrijdag gewoon aan het werk. Dan heb ik geen tijd om op mijn gemak mijn foto’s te plaatsen en er een leuk berichtje bij te zetten. Elke avond bewerk ik mijn foto, sleep ze naar Canva en zet ik ze klaar met Preppr.

Ik vind Preppr. fijn, omdat het gebruiksvriendelijk is en de app helpt je goed op weg. Zo laat de app zien welke hashtags het goed doen, wat de beste tijd is om je foto te plaatsen en ik vind het ook een betrouwbare app. Op één keer na, heeft Preppr. mij nog niet laten zitten.

Ook voor Preppr. betaal ik. Er is bijna geen enkele, goede app te vinden waarbij je je berichten in kan plannen. Ik heb onderzoek gedaan en Preppr. kwam er goed uit. Ik vind hem wel duur (5 euro per maand), maar hij doet zijn werk goed. 

Dit zijn de apps die ik elke dag gebruik om uiteindelijk mijn foto op Instagram te plaatsen. Als ik het zo aan het typen ben, dan lijkt het allemaal heel erg veel. Toch valt dat wel mee, ook omdat ik er ondertussen redelijk mee overweg kan. 

Ik ben geen fotograaf en heb er ook niet echt oog voor, maar ik vind het wel leuk om mezelf uit te dagen om mijn foto’s steeds mooier te maken. Deze apps helpen mij daarbij en Preppr. helpt mij om te kunnen posten op momenten dat het mij eigenlijk niet uitkomt. 

Ik ben heel benieuwd welke apps jij gebruikt en wat jouw ervaringen daarmee zijn. Laat je een berichtje achter bij de reacties?

<3.

2 reacties

  1. Eigenlijk is de enige app die ik gebruik Lightroom, meestal om mijn foto’s net iets lichter te maken of de kleuren is sprekender – en gelukkig zitten daar hele handige schuifjes voor ingebouwd in de app, want verder kan ik helemaal niks op het gebied van bewerking 😂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Schimmen - Dolly Alderton - Luitingh-Sijthoff
Op mijn lijst:
Nooit iets missen?

Schrijf je dan snel in en mis geen enkel artikel meer.

Favoriete berichten
Op zoek naar een boek?
EreadersEreaders