F = Familiegeheimen

Het is vandaag zondag 16 februari en weer tijd voor een favorietje. Ik heb ongeveer het hele alfabet in mijn hoofd zitten voor de komende weken, maar voor de letter F moest ik even zoeken. Ik blijk heel weinig boeken te hebben die beginnen met een letter F. Maar ik heb er één gevonden en wat voor één: Familiegeheimen van Astrid Holleeder.

Astrid Holleeder heeft tot op heden drie boeken geschreven en ze staan alle drie in mijn kast. Haar eerste boek was Judas. Hierin vertelt Astrid de geschiedenis van haar familie en over haar band met Willem. Ook schrijft ze over haar afluisterpraktijken om Willem eens en voor altijd achter slot en grendel te krijgen.

Het tweede boek is Dagboek van een getuige en hierin wordt beschreven hoe Astrid moet leven in angst voor haar broer. Ze moet afscheid nemen van familie, van haar werk en van de buitenwereld. Ze kan geen kant meer op en is altijd bang dat haar iets zal overkomen. Daarnaast lees je over de dagen in de rechtbank waar ze getuigt tegen haar eigen broer

Dit boek, Familiegeheimen, brengt eigenlijk alles samen. Hoe het leven was en waar Astrid naartoe wil met haar leven. Hoe gaat ze dat aanpakken en hoe pakt de rest van de familie het op? Ze vertelt over haar band met haar dochter en haar kleinkinderen. Ook de gesprekken met haar therapeut worden in dit boek besproken. In plaats van altijd in angst te leven, pakt ze haar leven weer op en probeert ze er weer van te genieten.

Ik vond Familiegeheimen het beste boek van de drie. Judas vond ik pas op het eind echt boeiend, terwijl Dagboek van een getuige mij direct te pakken had. Dit boek maakt het verhaal af en laat zien wat voor een sterke vrouw Astrid is en wat een mooie familie ze heeft. Astrid is geen typisch auteur; je leest precies wat ze denkt of het nou een mooie zin is of niet. Dat geeft het boek wat extra’s en ik kan dat wel waarderen.

Hoe het hele verhaal van deze familie in elkaar zit, zullen we nooit voor de volle 100% weten, maar dit boek, en de twee andere delen, geven een inkijkje over wat er allemaal gebeurd is. Het heeft mij in ieder geval erg geboeid.

Heb jij deze drie boeken, of één van de drie, gelezen? Wat vond je ervan? Ik ben heel benieuwd <3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken