Doods geheim

Een van mijn favoriete series van dit moment is de serie van Erika Foster, geschreven door Robert Bryndza. Sinds Iene Miene Mutte van M.J. Arlidge vind ik dit soort boeken heerlijk om te lezen en is dit het genre waar ik heel blij van word. Doods geheim is vorige week officieel uitgekomen en Robert Bryndza heeft weer een goed boek op zijn naam gezet.

Het vorige deel Koud Bloed had ik binnen 24 uur uitgelezen en ik kon niet wachten om aan dit deel te beginnen. Helaas moest ik even geduld hebben, maar 14 januari lag er een mooi pakket van Bol.com op de deurmat op mij te wachten. Het gaf mij nog meer motivatie om Storm van De Zeven Zussen uit te lezen.

Erika Foster is hoofdinspecteur bij een politiebureau en heeft al verschillende gruwelijke moordzaken opgelost en op haar naam staan. Ze is een bijzonder persoon, want werken is het enige wat ze eigenlijk doet. Ze heeft haar man verloren bij een politie-inval en familie heeft ze niet in Engeland wonen. Ze is een vreemde eend in de bijt en heeft ook wel eens acties die andere mensen in gevaar kunnen brengen. Hiervoor is ze al verschillende keren op het matje geroepen of uit haar functie gezet.

Dit keer wordt er een mooie, jonge vrouw voor de deur van haar huis op een gruwelijke wijze vermoord. Het blijkt dat de vrouw meer vijanden dan vrienden heeft en het wordt zoeken naar een speld in een hooiberg. Ondertussen loopt er ook een man ’s nachts met een gasmasker rond die verschillende mannen en vrouwen aanrandt. Is dit dezelfde persoon?

Erika Foster pakt de zaak samen met haar collega’s op en samen komen ze voor een hoop vraagtekens te staan. Als op een gegeven moment Erika weggeroepen wordt vanwege privé-omstandigheden geeft ze de zaak aan haar collega Moss. Of dit een goed idee is?

Na alle boeken te hebben gelezen, weet ik dat alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht komt. Toch gaan de boeken mij niet vervelen en kan ik nu al niet wachten op het volgende deel (als dat er komt?). De persoon Erika ga je als lezer steeds beter leren kennen en ook haar collega’s krijgen steeds meer diepgang. Daarnaast is ook dit boek goed opgebouwd en blijft het tot de laatste minuut spannend. Robert Bryndza heeft goed zijn best gedaan. Of dit ook vol te houden is met dezelfde serie? Ik ben erg benieuwd. Ik geef het boek in ieder geval 4,5 sterren en raad het boek zeker aan.

Titel: Doods Geheim | Auteur: Robert Bryndza | Uitgeverij: Boekerij| 336 pagina’s |

0 reacties

  1. Ohhh deze staat nog hoog op m’n verlanglijstje, de vorige delen al allemaal gelezen & staan in de boekenkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken