De Zeven Zussen

Als er een serie veel voorbij is gekomen het afgelopen jaar dan is het de serie van De Zeven Zussen van Lucinda Riley. Niet alleen op Instagram, maar ook als je op de site van Bol.com kwam of de boekenwinkel in liep. Er was geen ontkomen aan. En dan wordt mijn nieuwsgierigheid gewekt natuurlijk.

Lucinda Riley is geboren in Ierland, maar al op jonge leeftijd verhuisd naar Engeland. Op haar veertiende is ze naar Londen vertrokken om naar de drama- en dansschool te gaan. Helaas werd ze ziek en moest ze bedrust houden. Op dat moment is ze gaan schrijven en bijzonder genoeg werd haar eerste boek ook echt uitgegeven en kreeg ze een contract aangeboden voor meerdere boeken. In 2012 kreeg ze het idee voor De Zeven Zussen-serie en in 2014 kwam deel één uit. Ondertussen zijn er vijf delen uit, deel zes komt uit op 18 februari 2020.

In het eerste deel komen de zes zussen kort bij elkaar in hun ouderlijk huis en krijgen ze te horen dat hun vader is overleden. De zes zussen zijn allemaal geadopteerd en grootgebracht door hun vader, Pa Salt. Alle zussen wonen en werken op een andere plek in de wereld en ze gaan na dit nieuws al snel weer terug naar huis. Behalve Maia, want zij woonde nog thuis.

Dan begint eigenlijk het eerste deel, want dat gaat over Maia. Pa Salt heeft een beeld op zijn landgoed laten zetten en daar staat voor elke dochter een tekst en coördinaten op. Ook krijgen ze allemaal een brief. Maja besluit de brief al snel te lezen en samen met de gegevens op het beeld, besluit ze op zoek te gaan naar haar biologische ouders.

Ze komt in Brazilië terecht en daar gaat ze samen met een vriend op zoek naar haar geschiedenis. Al snel kom je als lezer in twee verhalen terecht. Het verhaal van Maia en het verhaal van haar overgrootmoeder. Deze twee verhalen horen bij elkaar en smelten aan het einde van het boek samen.

Lucinda Riley houdt de lezer geboeid, omdat ze deze twee verhalen precies op het juiste moment afwisselt. Als lezer blijf je lezen, want je wil weten hoe het verder gaat. Toch moest ik er echt inkomen. Zoals ik al in mijn TBR-post vertelde, heb ik dit boek twee keer eerder proberen te lezen maar kon het me niet genoeg boeien. Nu ben ik weer opnieuw begonnen, omdat de boeken zo ontzettend goed schijnen te zijn en nu ben ik blijven lezen. Ook al heb ik dit boek uit, ik ben nog niet overtuigd.

Het is een mooi verhaal, maar het was ook wat langdradig soms. Het verhaal uit het verleden vond ik vooral erg lang duren en ik heb me ook wel eens afgevraagd wat het nou precies met Maia te maken had. Daarnaast vond ik het wat simpel geschreven. Ik kan dat niet precies goed uitleggen, maar ik werd niet uitgedaagd om het verhaal te begrijpen. Ondanks dat heb ik wel wat over de geschiedenis van Rio geleerd, ook al is het een fictief boek. Dat vond ik zeker een pluspunt.

Ik geef dit boek 3 sterren. Ja, ik vind het mooi, maar ik weet niet of ik alle zes delen zal lezen als het me niet heel erg boeit. Nu is mij verteld dat deel twee Storm echt heel erg mooi is, dus daar ben ik dan ook snel in begonnen. Ik zal je op de hoogte houden ;-).

Heb jij deze serie of andere boeken van Luncinda Riley gelezen? Wat vond je ervan?

Titel: De Zeven Zussen | Auteur: Lucinda Riley | Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V. | 567 pagina’s |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken