De P.S. I Love you club

Hét vervolg van Ps. Ik hou van jou. Het heeft even op zich laten wachten (laten we zeggen zo’n 15 jaar), maar hij is er. Ik was er zeker een beetje huiverig over, want als één boek indruk op mij heeft gemaakt dan is het Ps. Ik hou van je.

Cecelia Ahern, geboren op 30 september 1981, is een Ierse auteur en dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern. Ps. Ik hou van je was haar eerste boek en daarna volgden er al snel meer. Twee van haar boeken zijn verfilmd: Ps. Ik hou van je (Ps. I love you) en Voor altijd (Love, Rosie). Naast boeken heeft ze ook een Amerikaanse serie geschreven: Samantha Who?

Zeven jaar na het overlijden van haar man Gerry, heeft Holly haar leven weer aardig op de rails. Ze werkt bij haar zus in de winkel en heeft een fijne relatie met Gabriel. Haar zus Ciara vraagt of Holly een podcast met haar wil opnemen over het verlies van Gerry en over de brieven die hij na zijn dood voor haar had achtergelaten. Holly stemt in om maar van het gezeur van haar zus af te zijn. Dit blijkt het begin te zijn van een nieuw hoofdstuk in haar leven.

Als Angela, een terminaal zieke vrouw, de podcast hoort, wordt er een club opgericht: de ‘Ps. I love you club.’ Angela komt geregeld in de winkel waar Holly werkt, maar Holly wil er niets mee te maken hebben. Totdat Angela komt te overlijden en Holly de mensen achter de club leert kennen. Al snel richt ze zich volledig op de club, maar of dit goed is voor Holly? Het lijkt wel of ze terug in de tijd wordt geworpen en al het verdriet rondom Gerry weer keihard terugkomt. Het leven wat ze opgebouwd had, lijkt weer volledig in elkaar te zakken en ze is de regie van haar leven kwijt aan het raken. Kan ze dit wel aan of komt ze weer terug bij af?

Emotioneel, ontroerend, grappig en liefdevol. Zomaar woorden die bij dit boek passen. De laatste vijftig pagina’s heb ik weer met tranen over mijn wangen gelezen, terwijl ik dat in het begin zeker niet verwacht had. In het begin is het onduidelijk waar het verhaal naar toe gaat en of de auteur het voor elkaar krijgt om de lezer weer te boeien. Al snel blijkt dat het haar zeker lukt en zit je volledig in het verhaal. Het verdriet van een geliefde, de angst van het verliezen en de liefde voor dierbaren zijn thema’s die heel goed beschreven worden in dit boek. Holly is nog steeds bezig met een zoektocht en om haar gemis en verdriet een plekje te geven. Je bent als lezer al snel verbonden met Holly en het enige wat je graag zou willen weten of het goed met haar gaat. Cecelia Ahern doet dit weer voortreffelijk.

Zo goed als Ps. Ik hou van je? Nee, sorry. Ik geloof dat er echt maar weinig boeken zijn die daaraan kunnen tippen. Toch vind ik dit weer een fantastisch boek en baal ik er enorm van dat ik het uitgelezen heb. Ik geeft dit boek 4 sterren, want het heeft me weer geraakt, ontroerd en me aan het denken gezet. Aanradertje dus!

Titel: De PS. I love you club | Auteur: Cecelia Ahern | Uitgeverij: Luitingh- Sijthoff | 363 pagina’s |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Twee kleine visjes - M.J. Arlidge - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken