Afgelopen week heb ik De Hot Daddy List van Madelein Kerseboom gelezen en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel erg enthousiast ben. Mijn verwachtingen waren ook erg hoog, omdat dit boek op Bookstagram enorm veel voorbij kwam en iedereen er erg positief over was. Helaas, ik wat minder. Ik zal uitleggen waarom.

Ik voel dat er een hand op mijn schouder wordt gelegd. Nog voordat ik hem zie, hoor ik al aan zijn stem wie tegen me praat.”

Madelein Kerseboom is een Nederlandse auteur en heeft ondertussen drie boeken geschreven. Toevallig is haar nieuwste boek, Vol Verwachting, net uit.

Alice werkt op de buitenschoolse opvang en is verantwoordelijk voor de kleuters. Samen met haar twee vrienden Kiki en Arie heeft ze het daar enorm naar haar zin. Samen verzinnen ze De Hot Daddy List, een lijst met knappe vaders van de kinderen. Zodra John van der Meulen zijn dochter Sara op komt halen, hebben ze alle drie een nieuwe nummer 1. Niet alleen vanwege haar knappe vader krijgt Sara een speciaal plekje in het hart van Alice, maar ook omdat de moeder van Sara (de vrouw van John) ernstig ziek is. Alice merkt dat ze het zich enorm aantrekt.

Naast het leuke werk, heeft Alice ook een leuke vriend: Daan. Samen zijn ze op zoek naar een huisje in Utrecht, maar dat is nog niet zo’n makkelijke zoektocht. Na veel bezichtigingen komt er geheel onverwachts toch een huisje voorbij waar ze allebei direct verliefd op zijn. Maar dan gebeurt er iets wat het leven van Alice op z’n kop zet.

De kaft is pakkend en ook de titel vind ik enorm leuk. Het is geen alledaagse titel en zelfs mijn lief maakte er een opmerking over (hij zegt nooit iets over mijn boeken). Daarnaast is het boek goed te lezen en realistisch. Het speelt zich af in Nederland en dat maakt het boek ook erg herkenbaar.

Ondanks de positieve punten, vond ik dit boek niet heel goed. Ik vond het vooral erg simpel en daar heb ik me tijdens het lezen zelfs aan gestoord. Alles wordt uitgebreid uitgelegd, terwijl dat soms echt niet nodig was. Ook de dialogen zijn simpel en oppervlakkig, evenals de hoofdpersoon Alice. Een vrouw met weinig inhoud en ze kwam soms ook een beetje dom over. Ik vond het verhaal ook langdradig, maar dat kwam misschien omdat ik al snel besefte dat het niet helemaal mijn boek was.

Ik vind het lastig om zo kritisch te zijn, want dit was het eerste boek van Madelein Kerseboom en ik heb heel veel respect voor alle schrijvers. Toch wil ik graag eerlijk zijn, want soms passen boeken gewoon minder goed bij mij. Dit is daar een goed voorbeeld van. Gelukkig is iedereen anders en zijn er heel veel mensen die dit wel een leuk boek vonden.

Heb jij dit boek gelezen? Zo ja, wat vond jij ervan? Laat een berichtje achter bij de reacties <3.

Titel: De Hot Daddy List | Auteur: Madelein Kerseboom | Uitgeverij: Uitgeverij Marmer B.V. | 288 pagina’s |