Vakantie & lezen

 

 

Ik vind het heel bijzonder dat ik als eerste gastblogger een blog op Booksandpaper.nl mag posten. Ik stel me graag voor: Ik ben Judith, 37 jaar en de beste vriendin van Ilona. Ilona en ik leerden elkaar ongeveer 11 jaar geleden kennen en we kwamen er binnen no-time achter dat we beiden een hele grote liefde delen: de liefde voor boeken.

Ik probeer iedere dag te lezen, al zijn het maar 2 bladzijdes. Ik lees gemiddeld 2 boeken per maand. Dit is niet zo heel veel, als ik op Bookstagram zie hoeveel andere mensen allemaal lezen. Maar door alle dagelijkse dingen lukt het me (helaas) gewoon niet om nog meer te lezen. Op dit moment heb ik vakantie en tijdens vakanties lees ik veel meer dan anders, dan kan het zomaar gebeuren dat ik 2 boeken per week lees. Heerlijk!

Als we op vakantie gaan lees ik minder dan wanneer we thuis blijven, aangezien we op vakantie vaak dingen ondernemen. De dagen dat ik met een boek aan het strand/zwembad lig, is zeldzaam. Maar tijdens de vliegreis of met een wijntje tijdens de ondergaande zon lees ik heel graag.

Afgelopen mei zouden mijn vriend en ik op vakantie naar Indonesië gaan en ik had het boek ‘Zon’ van Lucinda Riley daar expres voor bewaard. Ik ben dol op de boeken van De Zeven Zussen en ik verheugde me er op om de (vele) vlieguren versneld te verslijten door weg te dromen bij dit boek. Zo wordt een lange vliegreis veel aangenamer, toch? Toen duidelijk werd dat deze vakantie niet door kon gaan vanwege Corona, ben ik er direct in begonnen. Ondanks dat ik overdag moest werken, las ik dit dikke boek toch binnen enkele dagen uit, ik kon hem gewoon niét wegleggen.

Van alle vakanties weet ik nog precies welke parfum ik daar droeg, maar ook welke boeken ik er las.  Gek? Misschien wel, maar de link tussen vakanties en boeken zit er bij mij gewoon in. Zo las ik ‘ Voor Altijd’ van Cecelia Ahern in Milaan, ‘Vier plus Een’ van Jojo Moyes in Zuid Afrika, ‘Dan komt alles goed’ van Cathy Kelly in Turkije en ‘De wraak van Prada’ van Lauren Weisberger in Dubai. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Alle boeken zijn hardcopy de koffer ingegaan. En ik neem er altijd veel te veel mee, want stel je voor dat je zonder boek komt te zitten! Dit heeft Ilona vorig jaar makkelijker voor me gemaakt door me een e-reader voor mijn verjaardag cadeau te geven. Dit scheelt me een hoop kilo’s aan boeken in mijn koffer, waardoor ik nu meer kleding mee kan nemen 😉

Hebben jullie ook vakantieherinneringen aan boeken of boekenherinneringen aan vakanties? Ik ben benieuwd!

 Instagram: Juud055

2 reacties

  1. Sorry Kim, ik zie je reactie nu pas!
   Goede vraag ook ;-).

   Ik wilde nooit aan de ereader. De belevenis van het lezen in een echt boek vond ik net zo fijn en belangrijk als het boek zelf. Maar sinds ik de e-reader heb, ben ik helemaal om en ik vind een e-reader zó veel praktischer en fijner! Het leest prettiger in bed (Ik lees heel veel in bed); niet alleen omdat een e-reader minder zwaar is om vast te houden, maar ook omdat je geen nachtlampje aan hoeft te doen wat fijner voor je ogen is. En ik sleur hem echt overal mee naar toe, wat ik met een echt boek niet doe. Altijd boeken bij de hand nu!

   Het heeft even geduurd voordat ik het hardop toe durfde te geven, maar ik snap niet dat ik er eerst zo fel op tegen was… Het bleek het beste cadeau ooit (nogmaals dank Ilona :-))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Het kan niet altijd zomer zijn - Tirza Kingma
Op mijn lijst:
Nooit iets missen?

Abonneer je nu op mijn website en krijg één keer per week een mailtje, zodat je nooit iets hoeft te missen.

Favoriete berichten
Op zoek naar een boek?
EreadersEreaders