Christmas Shopaholic

Sophie Kinsella is dé schrijfster van de Chicklits en Christmas Shopaholic is alweer deel 9 van de Shopaholic-serie. Het eerste deel verscheen in 2000 en nu, 19 jaar later, is deel 9 verschenen. En dit zal nog niet de laatste zijn.

Sophie Kinsella is een pseudoniem van Madeleine Wickham. Madeleine is geboren in Londen op 12 december 1969. Terwijl ze werkte als freelance journalist schreef ze haar eerste boek ‘The Tennis Party’. Onder haar eigen naam heeft ze 7 boeken geschreven. Onder de naam Sophie Kinsella heeft ze alle Shopaholic-boeken geschreven en nog 12 andere boeken.

De Shopaholic-serie gaat over Becky Bloomwood, een echte koopverslaafde. Naast het feit dat ze alles koopt wat los en vast zit, is ze ook nog eens een eersteklas kluns. Alles gaat altijd mis en ze brengt zichzelf standaard in de problemen. Toch heeft ze in de eerste acht delen haar grote liefde Luke ontmoet (en gelukkig heeft hij een hele goede baan), waar ze ook mee is getrouwd en hebben ze samen een dochter gekregen, Minnie.

Dit deel gaat over Kerstmis. Kerstmis is hét familiefeest van het jaar en dit wordt elk jaar gevierd bij de ouders van Becky. Haar ouders besluiten te verhuizen en kunnen daarom het kerstfeest niet organiseren . Ze vragen of Becky deze taak op zich wil nemen. Met lood in haar schoenen zegt ze ja. En natuurlijk… alles gaat mis.

Ten eerste komen niet alleen haar ouders, maar ook de buren van haar ouders, haar halfzus en haar man en haar beste vriendin met haar man en drie kinderen. Ten tweede hebben zij allemaal een persoonlijk verlanglijstje om deze dag te vullen. Ten derde heeft Becky geen idee waar ze moet beginnen. Het enige waar ze wel in slaagt, is het kopen van spullen.

Natuurlijk komt het uiteindelijk allemaal op z’n pootjes terecht. Het boek is, net als alle andere delen, voorspelbaar. Is dat erg? Nee, niet als je gewoon een leuk boek wilt lezen waar je een goed gevoel aan over houdt. Hoe Sophie Kinsella het voor elkaar krijgt weet ik niet, maar ook dit boek zit weer vol humor. Ik zat al enorm hard te lachen op de eerste pagina en dit heb ik nog vele malen gedaan tijdens het lezen. Het boek is makkelijk te lezen en met 370 pagina’s ook niet heel dik. Ik had het in twee dagen uit.

Misschien heb ik een zwak voor Becky gekregen of vind ik het heerlijk om soms een bijzonder grappig boek te lezen, maar ik geeft dit boek 4 sterren. Het is voorspelbaar en niet echt origineel, maar het is precies wat het moet zijn. Na 9 boeken vind ik dat ook zeker wat waard.

Ben jij een Shopaholic-fan?

Titel: Christmas Shopaholic | Auteur: Sophie Kinsella | Uitgeverij: The House of Books | 370 pagina’s |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Twee kleine visjes - M.J. Arlidge - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken