Café zon & zee

Na De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan ben ik fan geworden van deze auteur. Heerlijke feelgoodboeken waar je even bij kan wegdromen. Zoals al vaker gezegd, heb ik dat op dit moment wel even nodig ook.

Jenny Colgan is een Schotse schrijfster en is vooral bekend geworden door deze serie over Flora. In veel boeken van Jenny is bakken een terugkerend item en wat de boeken extra leuk maken zijn de recepten die achterin het boek te vinden zijn. Persoonlijk heb ik nog niets gebakken, maar het geeft de lezer wel iets extra’s.

Flora is jurist en werkt in het hectische Londen. Ze werkt op een groot kantoor, heeft een leuke vriendengroep en is al een tijdlang verliefd op haar arrogante baas Joël (die haar absoluut niet ziet staan).

Dan wordt ze door de secretaresse van Joël gebeld om te komen en leert ze Colton kennen. Hij wil dat Flora teruggaat naar Mure, de plek waar Flora is opgegroeid om daar een klus voor hem te doen. Flora ziet hier enorm tegenop omdat er teveel pijnlijke herinneringen aan dat eiland vastzitten. Ze gaat toch, omdat ze weet dat het maar tijdelijk is.

Eenmaal op Mure aangekomen is het nog erger dan ze had gedacht. Haar vader en broers reageren niet al te enthousiast op haar terugkomst, de dorpsbewoners kijken haar ook raar aan en ze merkt al snel dat ze teveel verdriet heeft. Dan komt Joël langs en moet Flora aan het werk en dat zorgt ervoor dat alles verandert.

Ook dit is echt weer een heerlijk boek van Jenny Colgan. Niet moeilijk of ingewikkeld, maar erg goed weg te lezen. Door het verhaal heen leer je de personages steeds beter kennen en ook de bijpersonen krijgen genoeg ruimte in dit boek. Er is ruimte voor humor, maar er zitten ook hele serieuze stukken in het boek. De balans daartussen is goed verdeeld in het boek, waarbij het leuke overheerst.

Ik ben ook nog niet klaar met Flora, dus ik kan niet wachten om het volgende deel te gaan lezen. Jenny Colgan zorgt ervoor dat je geboeid blijft, maar zonder een naar gevoel aan het einde van het boek. Dat kan ik enorm waarderen.

Het boek krijgt van mij 4 sterren, want het maakt me blij en nieuwsgierig.

Heb jij dit boek van Jenny Colgan gelezen? Wat vond je ervan?

Titel: Café Zon & Zee | Auteur: Jenny Colgan | Uitgeverij: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | 416 pagina’s |

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Het kan niet altijd zomer zijn - Tirza Kingma
Op mijn lijst:
Nooit iets missen?

Abonneer je nu op mijn website en krijg één keer per week een mailtje, zodat je nooit iets hoeft te missen.

Favoriete berichten
Op zoek naar een boek?
EreadersEreaders