Bookstagram

Sinds 21 juli 2019 ben ik een Bookstagrammer. Ik ben dol op boeken, maar op mijn eigen account kan ik daar niemand blij mee maken. Daarnaast kwam ik wel vaak Bookstagrammers tegen en vond ik het leuk om te zien welke boeken aanbevolen werden. Ik lees best veel en wilde er graag met mensen over kunnen praten en dus werd mijn eigen Bookstagram-account geboren.

Heerlijk om mijn liefde voor boeken te kunnen delen met andere mensen die ook zo van boeken houden. Het ging al vrij snel heel goed en voor ik het wist zat ik in september op 250 volgers. En dat werd een dingetje, want hoe hard je het ook ontkent in het begin je wilt graag meer en meer volgers.

De foto’s moesten beter, er werden attributen in huis gehaald om leukere en mooiere foto’s te maken. In plaats van met mijn telefoon foto’s maken ging ik naar een camera toe en ook leerde ik op welke tijden je het best een foto kon plaatsen. Ik was er steeds meer tijd mee kwijt en ik beleefde er steeds meer plezier aan.

Van de 250 volgers groeide mijn account naar 500 en in februari naar 750. Hartstikke leuk. Daarnaast werd op 1 januari 2020 mijn eigen blog gelanceerd en ook daar werk ik nog steeds met heel veel plezier aan. Ondanks dat het soms lastig is om tijd te vinden om te typen en ook mijn inspiratie me af en toe in de steek laat, lukt het me bijna elke week om 3 blogberichten online te zetten.

Op Bookstagram vind ik het heerlijk om te praten en te posten over boeken en ook deel ik best wat in mijn stories. Ik heb er echt lol in.

En toen kwam het Corona-virus in maart aangestormd. Opeens besefte ik me dat ik inderdaad lol heb in mijn website en met liefde met mijn Bookstagram bezig ben, maar dat die volgers echt niet zo boeiend zijn. Ik zat in maart op 836 volgers en nu, half maart, op 875 en dat is echt een vooruitgang van niets, maar het kan me nu ook niet zoveel schelen. Ik vind het een heerlijk gevoel, moet ik ergens bekennen.

Ik geloof dat iedereen die op social media begint met iets waar een soort groep voor is graag volgers heeft. Ik denk echt niet dat ik daarin heel anders ben dan anderen. En dan lees je soms dat mensen het niet belangrijk vinden hoeveel volgers ze hebben. En het klopt. Je komt op een punt dat het niet meer belangrijk is. Ik hoef mijn geld er niet aan te verdienen en ik wil er echt alleen lol aan beleven. Ik ben blij dat dat inzicht er redelijk snel is gekomen :).

Het is misschien een beetje een vaag verhaal, maar mijn punt is dat je gewoon van Bookstagram moet genieten en dat ik het fijn vind dat ik het aantal volgers nu los kan laten en er een heel stuk minder mee bezig ben. Je ontwikkelt toch je eigen kringetje met volgers waar je steeds bij terugkomt en dat maakt het zo leuk.

Moet ik wel even de kanttekening maken dat volgers die volgen om te ontvolgen wel echt stom zijn! Punt.

Hoe kijk jij aan tegen Bookstagram en je volgers? Moeten het er echt meer worden of vind je het prima zoals het loopt? Laat een reactie achter bij de comments <3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Het kan niet altijd zomer zijn - Tirza Kingma
Op mijn lijst:
Nooit iets missen?

Abonneer je nu op mijn website en krijg één keer per week een mailtje, zodat je nooit iets hoeft te missen.

Favoriete berichten
Op zoek naar een boek?
EreadersEreaders