A = Ademloos

Toen ik dit nieuwe item in mijn hoofd had zitten en ik een boek met een A moest bedenken, was ik daar eigenlijk meteen al aan uit. Ademloos van Kim Moelands heb ik ooit aangeraden gekregen van een collega op mijn werk. Ik ben begonnen in het boek en ik heb het pas neergelegd toen ik het uitgelezen had. Wat een prachtig boek, wat een heftig verhaal en hoe goed heeft Kim Moelands het op papier gezet. Ademloos, adembenemend.

Wat belangrijk is om te weten is dat dit boek waargebeurd is. Kim Moelands heeft een stukje van haar leven gedeeld en dat doet echt iets met je. Sterker nog, na de eerste honderd pagina’s hadden er al heel wat tranen over mijn wangen gerold.

In Ademloos leer je Kim kennen en zij heeft een hele fijne relatie met Ron. Helaas kampen zij allebei met taaislijmziekte. Al vrij snel in het boek verliest Kim haar geliefde aan deze verschrikkelijke ziekte. En hoe pak je dan je leven weer op? Ze neemt ons mee en laat ons zien hoe zij met haar verdriet omgaat, maar ook met haar ziekte. Gelukkig hoeft zij het niet alleen te doen, maar heeft ze fijne familie en vrienden die haar helpen om er bovenop te komen. Ook neemt ze een hond, Balou, die haar onvoorwaardelijke liefde geeft en haar door de moeilijkste tijden heen kan sleuren.

Dit boek is een pareltje en moet gelezen worden. Ik heb dit boek al heel vaak aangeraden aan mijn leerlingen en ze vinden het altijd erg mooi en ook die stoere pubers moeten er wel eens een traantje om laten. Mocht je dus nog eens een mooi boek willen lezen dan raad ik je dit boek zeker aan.

Titel: Ademloos | Auteur: Kim Moelands | Uitgeverij: Mistral Uitgevers | 344 pagina’s |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Boekenlijst
Op dit moment lees ik:
Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij
Op mijn lijst:
Persoonlijk(er)
Op zoek naar een boek?
BoekenBoeken